Sypaný tvarohový koláč s hrozienkami! Rýchla príprava len za 10 minút a môže sa piecť…

Ak chcete chutný a rýchlo pripravený koláč, ktorý vás navyše zasýti, toto je ten správny recept!

INGREDIENCIE

Cesto:

3 hrnčeky polohrubej múky

250 g masla

1 kypriaci prášok do pečiva

1 hrnček kryštálového cukru

Náplň:

250 g tvarohu

3 vajcia

1 neúplný hrnček cukru kryštál

100 g hrozienok

1 vanilkový cukor

Postup

1) Do misy preosejeme múku. Do nej pridáme na kúsky nakrájané, zmäknuté maslo.

2) Pridáme cukor kryštál a prášok do pečiva. Dôkladne premiešajte. Neľakajte sa. Cesto nemá obvyklú konzistenciu. Je sypké, takmer ako odrobinky. Dajte cesto odpočívať do chladničky.

3) Medzitým si pripravíme náplň. Pomocou ručného šľahača zmiešame všetky suroviny na náplň, okrem hrozienok.

4) Až máme náplň premiešanú, hrozienka pridáme.

5) Teraz vytiahneme cesto z chladničky. Polovicu nasypeme na plech a zľahka utlačíme. Plech nie je nutné vymazať maslom, ani vysypať múkou.

6) Na túto časť nalejeme náplň a rozotrieme.

7) Náplň zasypeme zvyškom cesta. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a pečieme po dobu 40-50 minút.

Prajeme dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*