
Výborná polievka s mletým mäsom, ktorá nahradí aj hlavné jedlo! Tento recept si obľúbite…
Ingrediencie:
- 2 mrkvy
- 1 cibuľa
- zrnká čierneho korenia
- bobkové listy
- 1,5 litra vody
- 1 cibuľa (na vyprážanie)
- olej na vyprážanie
- 450 g mletého hovädzieho mäsa (alebo aj bravčové)
- soľ
- 3-4 strúčiky cesnaku
- 3 lyžice paradajkovej pasty
- 2 zemiaky
- kôpor
Postup:
Do hrnca dáme 1 mrkvu, 1 cibuľu, zrnká korenia, bobkové listy a 1,5 litra vody. Privedieme do varu a varíme asi 20 minút.
Na panvici rozohrejeme olej, pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a nastrúhanú mrkvu. Smažíme 2-3 minúty. Pridáme mleté mäso, soľ, pretlačený cesnak, premiešame a smažíme asi 5 – 8 minút. Pridáme paradajkovú pastu a dusíme na miernom ohni asi 10 minút.
Z vývaru vyberieme zeleninu.
Do vývaru pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky a varíme asi 10 minút. Pridáme udusenú mäsovú zmes, premiešame, chvíľku povaríme, kým sa všetko spojí. Nakoniec dochutíme na jemno nakrájaným kôprom. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply