Taliansky elixír dlhovekosti! Pomáha pri bolestiach kĺbov, chudnutí a má protirakovinové vlastnosti.

Táto nezvyčajná kombinácia pomáha nielen pri bolestiach svalov a kĺbov. Už jedna čajová lyžička denne posilňuje a chráni telo pred karcinogénnymi procesmi. Naučte sa pripraviť pikantnú zmes, ktorá pomáha pri mnohých neduhoch.

1. Pikantná zmes na mnohé neduhy.

Jednou z najcennejších látok, ktoré sa nachádzajú v zmesi olivového oleja a čili, je kapsaicín. Práve táto látka je zodpovedná za charakteristickú ostrú a palivu chuť čili papričiek. Kapsaicín má silné analgetické, protizápalové a antioxidačné vlastnosti. Znižuje príznaky zápalu svalov a kĺbov, ktoré spôsobujú bolesť, zlepšuje fungovanie obehového systému a zabraňuje vzniku krvných zrazenín.

Okrem toho spomaľuje prirodzený proces starnutia organizmu a chráni nás pred škodlivými účinkami voľných radikálov, ktoré spôsobujú  oxidačný stres.

Za zmienku stojí, že kapsaicín znižuje riziko vzniku rakoviny a podporuje redukciu rakovinových buniek, bez toho, aby ničil tie zdravé.

Olivový olej s čili papričkou by mali užívať ľudia, ktorí bojujú s diskopatiou, psoriázou, diabetickou neuropatiou, reumatoidnou artritídou, mechanickými poraneniami a neuralgiou súvisiacimi s rozvojom lymskej boreliózy, lupusu či záškrtu.

Olivový olej s čili papričkami a rozmarínom pomáha pri bolestiach kĺbov.

2. Ako pripraviť taliansku zmes?

Ingrediencie:

  • 10 malých sušených čili papričiek,
  • 1 šálka extra panenského olivového oleja
  • vetvička rozmarínu.

Čili papričky  najprv pomelieme na mäsovom mlynčeku, alebo poriadne rozdrvíme v mažiari a prelejeme do tmavej fľaše. Pridajte vetvičku rozmarínu. Potom do sklenenej nádoby pridajte teplý olivový olej, zatvorte ju a odstavte na 5 dní.

Ak chceme urýchliť proces prípravy, vložíme nádobu so zmesou do hrnca s vodou a zahrievame dve hodiny a potom odstavíme na 24 hodín. Na druhý deň nádobu opäť zohrejte vo vodnom kúpeli a počkajte 30 minút, kým nevychladne. Takto pripravenou zmesou potrieme postihnuté miesto.

Liek možno užívať aj vnútorne, piť jednu čajovú lyžičku denne. Pre zvýraznenie chuti môžeme do obľúbeného jedla pridať aj olivový olej s korením a rozmarínom. Taliani si ho radi nalievajú na pizzu a šaláty.

Boli tieto informácie pre vás užitočné?  Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*