Ingrediencie:
- 1 l mlieka
- 3 vanilkové pudingové prášky
- 250 g cukru
- 250 g margarínu
- 3 balíčky vanilkový cukor
- 1 tabuľka čokoláda na varenie
- 200 g mletých lieskových orechov
- 200 g strúhaný kokos
- 200 g mletých maslových keksov
- 500 g maslové keksy
- 300 ml smotany na šľahanie
- 100 g tmavej čokolády
Postup:
Vanilkový pudingový prášok rozmiešame v troche studeného mlieka, zvyšok mlieka privedieme do varu, pridáme rozmiešané pudingové prášky a uvaríme hustý puding. Necháme dobre vychladnúť.
Margarín vymiešame s vanilkovým cukrom do peny a spojíme s vychladnutým pudingom. Dobre vymiešame.
Krém rozdelíme na tri rovnaké časti, do jednej primiešame rozpustenú čokoládu a mleté lieskové orechy, do druhej mleté maslové sušienky a do tretej primiešame strúhaný kokos.
Na spodok formy uložíme rad Petit sušienok a rovnomerne rozotrieme čokoládovo orieškový krém, zarovnáme, uložíme druhý rad sušienok a rozotrieme krém s mletými maslovými sušienkami, rozotrieme a zarovnáme, uložíme tretí rad Petit sušienok s rozotrieme krém s kokosom, zarovnáme, uložíme posledný rad Petit sušienok.
Vrch aj boky koláča rovnomerne natrieme tuhou vyšľahanou šľahačkou. Ozdobíme rozpustenou čokoládou a šľahačkou podľa vlastnej fantázie. Tortu odložíme na 4-5 hodín do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť!
Leave a Reply