Táto rastlina pomáha liečiť takmer akúkoľvek chorobu! Môžete si ju ľahko vypestovať sami doma…

Ak ste o tejto rastlinke ešte nepočuli, je najvyšší čas, aby ste ju spoznali. Poznali ju už starí Egypťania a používali ju  od staroveku, bola považovaný za jednu z najzdravších bylín. Je to žerucha.

Drobné zelené listy majú mierne štipľavú chuť, pripomínajúcu chren a horčicu. Ak skonzumujeme 100 gramov čerstvej žeruchy denne, môžeme dosiahnuť mnoho pozitívnych účinkov na zdravie.

Okrem iného sa odporúča:

  • pri strata chuti do jedla,
  • na vypadávanie vlasov,
  • únava,
  • skorbut,
  • anémia,
  • ochorenie pľúc,
  • rôzne dermatitídy
  • , ekzémy
  •  žlčové kamene,
  • ochorenia pečene,
  • reumatizmus,
  • črevné parazity
  • cukrovka.

Ako ju konzumovať?

Môžete si vyrobiť čerstvú žeruchovú šťavu zo zelených listov alebo zmiešať 60-150 gramov listov denne na smoothies alebo do  šalátov a jogurtu.

Nasledujúci odvar môže byť vynikajúcim diuretikom: varte hrsť žeruchy, tri cibule, 1 repu/ Kvaka, rutabaga/ v 1 litri vody po dobu 5 minút, potom zakryte vekom a po ochladení prefiltrujte. Pite trikrát denne s jedným pohárom pred hlavným jedlom.

Na vonkajšie použitie:

  • v prípade vypadávania vlasov masírujte pokožku hlavy čerstvou žeruchovou šťavou a nechajte pôsobiť  10-20 minút, potom ju umyte.
  • niekoľkokrát denne natierajte  rôzne rany, ekzémy alebo zápaly kože čerstvou šťavou zo žeruchy.
  • aby ste zjemnili  pehy – ráno a večer ich natrite  šťavou zo žeruchy zmiešanou s medom. Po vysušení umyte vlažnou vodou.

Kontraindikácia:

Ak mate žalúdočné problémy, nekonzumujte  žeruchu v akejkoľvek forme.

Sú pre Vás tieto informácie užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*