Ingrediencie:
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 mrkva
- Pór
- 4 zemiaky
- 1/2 tekvice
- Soľ
- Čierne korenie
- 3 krajce chleba
- Olivový olej
- Sušený cesnak
- Paprika
- Talianske bylinky
- Petržlen
- 200 ml (1 pohár) smotany na varenie
Postup: Na panvici orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, mrkvu a pór na olivovom oleji približne 3-5 minút. Pridajte na kocky nakrájané zemiaky a tekvicu. Osoľte a okoreňte čiernym korením. Dobre premiešajte a prikryte pokrievkou. Varte, kým tekvica nezmäkne, približne 15-20 minút.
Medzitým si pripravte krutóny: chleba nakrájajte na kocky, pokvapkajte olivovým olejom, posypte soľou, sušeným cesnakom, paprikou a talianskymi bylinkami. Dobre premiešajte a poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C (350 °F) približne 10 minút, kým nie sú chrumkavé.
Po uvarení polievky pridajte nasekaný petržlen a krém, premiešajte a varte ešte 5 minút. Potom polievku rozmixujte do hladka.
Podávajte s pripravenými krutónmi. Dobrú chuť!
Videopostup si môžete pozrieť TU.
Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi!
Leave a Reply