
Hubová polievka s opekaným chlebom
Ingrediencie na polievku:
- 1 pór
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- Zeler (podľa chuti)
- Huby (podľa chuti)
- 2 zemiaky
- Tymián (podľa chuti)
- Soľ
- Čierne korenie
- Zeleninový vývar (cca 1 liter)
- 2 tavené syry
- Petržlenová vňať
- Kôpor
Postup na polievku:
Na slnečnicovom oleji opečte pór, cibuľu a cesnak. Pridajte nakrájaný zeler, šampióni, zemiaky a tymian. Osoľte, okoreňte a zalejte zeleninovým vývarom.
Prikryte pokrievkou a privediete do varu. Potom varte na miernom ohni, kým zelenina nezmäkne. Na záver pridajte tavené syry, petržlenovú vňať a kôpor. Dobre premiešajte.
Polievka je pripravená!
Ingrediencie na opekaný chlieb:
- 3 krajce chleba
- Slnečnicový olej
Postup na opekaný chlieb:
Krajce chleba uložte na plech vystlaný papierom na pečenie, potrite slnečnicovým olejom. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 10 minút, kým chlieb nezhnedne a nestane sa chrumkavým.
Ingrediencie na uhorkový dip:
- 2 uhorky
- Soľ
- 1 cibuľa
- Grécky jogurt alebo kyslá smotana (2 polievkové lyžice)
- Kôpor
Postup na uhorkový dip:
Uhorky nastrúhajte na tenké plátky, osoľte a nechajte 10 minút odpočívať. Vytlačte prebytočnú šťavu z uhoriek. Zmiešajte uhorky, cibuľu, grécky jogurt/kyslú smotanu a kôpor. Dobre premiešajte a natrite na opekaný chlieb.
Dobrú chuť!
Leave a Reply