Táto ZEMIAKOVÁ POLIEVKA S HUBAMI je taká chutná, že ju budete chcieť jesť každý deň…

Hubová polievka s opekaným chlebom

Ingrediencie na polievku:

  • 1 pór
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Zeler (podľa chuti)
  • Huby (podľa chuti)
  • 2 zemiaky
  • Tymián (podľa chuti)
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Zeleninový vývar (cca 1 liter)
  • 2 tavené syry
  • Petržlenová vňať
  • Kôpor

Postup na polievku:

Na slnečnicovom oleji opečte pór, cibuľu a cesnak. Pridajte nakrájaný zeler, šampióni, zemiaky a tymian. Osoľte, okoreňte a zalejte zeleninovým vývarom.

Prikryte pokrievkou a privediete do varu. Potom varte na miernom ohni, kým zelenina nezmäkne. Na záver pridajte tavené syry, petržlenovú vňať a kôpor. Dobre premiešajte.

Polievka je pripravená!

Ingrediencie na opekaný chlieb:

  • 3 krajce chleba
  • Slnečnicový olej

Postup na opekaný chlieb:

Krajce chleba uložte na plech vystlaný papierom na pečenie, potrite slnečnicovým olejom. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C  asi  10 minút, kým chlieb nezhnedne a nestane sa chrumkavým.

Ingrediencie na uhorkový dip:

  • 2 uhorky
  • Soľ
  • 1 cibuľa
  • Grécky jogurt alebo kyslá smotana (2 polievkové lyžice)
  • Kôpor

Postup na uhorkový dip:

Uhorky nastrúhajte na tenké plátky, osoľte a nechajte 10 minút odpočívať. Vytlačte prebytočnú šťavu z uhoriek. Zmiešajte uhorky, cibuľu, grécky jogurt/kyslú smotanu a kôpor. Dobre premiešajte a natrite  na opekaný chlieb.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*