Táto zemiaková polievka vždy pomôže na môj žalúdok! Ak nemáte chuť na mäsové jedlo, vyskúšajte tento recept…

Okrem fantastickej chuti ponúka táto polievka aj kopec živín. Zemiaky sú výborným zdrojom vitamínov a minerálov, zatiaľ čo mrkva je známa svojimi antioxidačnými vlastnosťami. Okrem toho má cibuľa a kôpor protizápalové vlastnosti.

INGREDIENCIE:

  • 1 cibuľa
  • olivový olej
  • 3 zemiaky
  • 1 mrkva
  • 4 nakladané uhorky
  • 750 ml (3 šálky) zeleninového vývaru
  • 1 lyžica kôpru
  • 2 ČL soli
  • 100 g  kyslej smotany
  • 100 ml (⅓ šálky) zeleninového vývaru
  • 1 polievková lyžica múky
  • 2-3 lyžice šťavy z nakladaných uhoriek
  • Čierne korenie podľa chuti.

Cibuľu nakrájame na jemno, opražíme na olivovom oleji do sklovitá. Pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky, očistenú a na kocky nakrájanú mrkvu a na kocky nakrájané kyslé uhorky. Mierne opražíme. Zalejeme zeleninovým vývarom (750 ml). Premiešame.

Kôpor nakrájame na jemno a pridáme do polievky. Privedieme do varu. Osolíme  podľa chuti. prikryjeme a varíme 12-15 minút, kým zemiaky zmäknú.

Pridáme do polievky kyslú smotanu, premiešame. 100  ml zeleninového vývaru zmiešame s lyžicou múky a pridáme do polievky. Premiešame. Okoreníme podľa chuti a dochutíme 2-3 lyžicami šťavy z nakladaných uhoriek. Varíme na miernom ohni ešte asi 5 minút. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*