Tento jednoduchý a lahodný koláč piekli naše babky – a dnes fičí na YouTube.

 

Na konci príspevku najdete video podľa ktorého môžete postupovať.

Tento  šťavnatý koláč vás nikdy neomrzí! Vhodný na každú príležitosť. Tento koláčik je jednoducho geniálny!

Broskyňový sen s tvarohovým obláčikom.

INGREDIENCIE:

Cesto:

  • 6 vajec
  • 100 g práškového cukru
  • 100 ml rastlinného oleja
  • 3 lyžice kakaa
  • 100 g polohrubej múky
  • 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny

Vajcia vymiešame s práškovým cukrom do peny. Pomaly primiešame olej a na koniec múku zmiešanú s kakaom a sódou bikarbónou. Premiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C približne 15 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.

Krém:

  • 250 g masla
  • 500 g nízkotučného tvarohu
  • 8 g vanilkového cukru
  • 100 g práškového cukru

Zmäknuté maslo, vanilkový a práškový cukor vyšľaháme do peny, pridáme nízkotučný tvaroh a vymiešame do hladka.

Tvarohový krém rovnomerne rozotrieme na vychladnutý korpus. Zarovnáme.

Ešte potrebujeme:

  • broskyne ( zavárané)

Na tvarohový krém  rovnomerne uložíme nakrájané a odkvapkané broskyne.

Želé:

  • 500 ml šťavy z broskyňového kompótu
  • 500 ml vody
  • 48 g tortovej želé (približne 4 balíčky)

Náš tip:

Môžete použiť aj iné zavárane ovocie, podľa chuti.

Šťavu z broskyňového kompótu a vodu zmiešame. Odoberieme asi 100 ml šťavy a rozmiešame s tortovým želé( dobre premiešame, aby sme nemali hrčky). Zvyšok šťavy pomaly zahrievame, keď je šťava vlažná zmiešame s rozpusteným želé, ďalej pomaly zahrievame a stále miešame, kým sa želatíne rozpusti. Želé odložíme bokom a necháme mierne vychladnúť, keď začne želé tuhnúť, ale je ešte stále tekuté rovnomerne ho vylejeme na broskyne. Koláč odložíme do chladničky stuhnúť.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*