
Na konci príspevku najdete video podľa ktorého môžete postupovať.
Tento šťavnatý koláč vás nikdy neomrzí! Vhodný na každú príležitosť. Tento koláčik je jednoducho geniálny!
Broskyňový sen s tvarohovým obláčikom.
INGREDIENCIE:
Cesto:
- 6 vajec
- 100 g práškového cukru
- 100 ml rastlinného oleja
- 3 lyžice kakaa
- 100 g polohrubej múky
- 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
Vajcia vymiešame s práškovým cukrom do peny. Pomaly primiešame olej a na koniec múku zmiešanú s kakaom a sódou bikarbónou. Premiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C približne 15 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
Krém:
- 250 g masla
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 8 g vanilkového cukru
- 100 g práškového cukru
Zmäknuté maslo, vanilkový a práškový cukor vyšľaháme do peny, pridáme nízkotučný tvaroh a vymiešame do hladka.
Tvarohový krém rovnomerne rozotrieme na vychladnutý korpus. Zarovnáme.
Ešte potrebujeme:
- broskyne ( zavárané)
Na tvarohový krém rovnomerne uložíme nakrájané a odkvapkané broskyne.
Želé:
- 500 ml šťavy z broskyňového kompótu
- 500 ml vody
- 48 g tortovej želé (približne 4 balíčky)
Náš tip:
Môžete použiť aj iné zavárane ovocie, podľa chuti.
Šťavu z broskyňového kompótu a vodu zmiešame. Odoberieme asi 100 ml šťavy a rozmiešame s tortovým želé( dobre premiešame, aby sme nemali hrčky). Zvyšok šťavy pomaly zahrievame, keď je šťava vlažná zmiešame s rozpusteným želé, ďalej pomaly zahrievame a stále miešame, kým sa želatíne rozpusti. Želé odložíme bokom a necháme mierne vychladnúť, keď začne želé tuhnúť, ale je ešte stále tekuté rovnomerne ho vylejeme na broskyne. Koláč odložíme do chladničky stuhnúť.
Dobrú chuť!
Leave a Reply