Ponorte sa do čarovného sveta pečenia s týmto vynikajúcim receptom na koláč! Každé sústo sľubuje lahodnú chuť rozplývajúcej sa čokolády, zamatového krému a chrumkavého základu.
Ingrediencie:
Cesto:
- 175 g masla
- 125 g cukru
- 4 vajcia
- 150 g 30% kyslej smotany ( 2/3 šálky)
- 175 g polohrubej múky
- 16 g prášku do pečiva
- 150 g mletého maku
Krém:
- 500 ml mlieka
- 75 g vanilkového pudingového prášku alebo kukuričného škrobu
- 100 g cukru
- 250 g masla
- 150 g 30% kyslej smotany
Poleva:
- 150 g horkej čokolády
- 150 g mliečnej čokolády
- 2 lyžice rastlinného oleja
Postup:
Najskôr si pripravíme krém. V 100 ml studeného mlieka rozmiešame vanilkový pudingový prášok, Zvyšok mlieka dáme variť s cukrom, keď mlieko začne vrieť pridáme rozmiešaný puding v mlieku a uvaríme hustý puding. Zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Vychladnutý puding dobre vymiešame do krémova.
Maslo vymiešame do peny, pridáme vymiešaný puding, dobre vymiešame, nakoniec primiešame kyslú smotanu. Dobre vymiešame.
Cesto:
Maslo vymiešame s cukrom do peny, po jednom primiešame vajcia, dobre vymiešame, pridáme kyslú smotanu a múku zmiešanú s práškom do pečiva , nakoniec primiešame mletý mak.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 20 minút, pekne do ružova. Upečený základ necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.
Na vychladnutý základ, rovnomerne navrstvíme vanilkový krém, rozotrieme. Koláč odložíme do chladničky stuhnúť.
Poleva:
Tmavú aj mliečnu čokoládu polámeme na kúsky, pridáme olej a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vymiešame do leskla.
Stuhnutý koláč rovnomerne polejeme čokoládovou polevou. Koláč odložíme do chladu, aby poleva stuhla. Potom koláč nakrájame na úhľadné obdĺžniky. Dobrú chuť!
Videorecept:
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!
Leave a Reply