Už vás nebavia tie isté staré mäsové jedlá a hľadáte chutné a zdravé alternatívy? Cuketa je vaša najlepšia voľba! Nielen, že je všestranná a výživná, ale jej premena na chutné jedlo trvá len pár minút.
Ingrediencie:
- 2 veľké cukety
- soľ
- čierne korenie
- 3 vajcia
- 100 g syr
- talianske bylinky
- červená paprika
- 100 g strúhanka
- 50 g polohrubá múka
- olivový olej
- 3 kyslé uhorky
- 3 lyžice Grécky jogurt alebo kyslá smotana
- 2 strúčiky cesnaku
Postup:
Cuketu očistíme a nakrájame na plátky.
Plátky cukety hojne posypeme soľou a čiernym korením. Necháme ich 15-20 minút postáť, aby sa chute prepojili. Do misky rozbijeme 3 vajcia a vyšľaháme.
Syr nastrúhame a pridáme k vajíčkam spolu s talianskymi bylinkami a trochou červenej papriky.
Všetko dobre premiešame, aby sme získali peknú vaječnú zmes.
Každý kúsok cukety obaľte v múke, pričom dbajte na to, aby bol rovnomerne obalený. Pomúčenú cuketu namáčame do vaječnej zmesi tak, aby bola celá obalená.
Potom cukety obalíme v strúhanke a jemne pritlačíme. Zohrejte olivový olej v panvici na strednom ohni. Obalené plátky cukety smažíme 4-5 minút z každej strany, kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé.
Cesnak očistíme a roztlačíme. Zmiešame s gréckym jogurtom alebo kyslou smotanou v malej miske.
Dochutíme štipkou soli a nasekaným kôprom a miešame, kým sa všetko dobre nespojí.
Ešte teplé cukety podávame s cesnakovým dresingom a kyslou uhorkou. Dobrú chuť!
Leave a Reply