Niekedy príroda skrýva cenný liek na dosah ruky a nepoužívame ho, pretože ho nepoznáme.
Hovoríme o jednom z najobľúbenejších druhov ovocia, ktoré poznáme – o jablkách. Sú jedným z nutrične najcennejších plodov na svete a dokonale sa hodia k potrebám obyvateľov strednej Európy. Kedysi sme jedli veľa jabĺk, ale teraz ich spotreba každý rok drasticky klesá.
Jablkové semená
Ale to, čo je najcennejšie, sú časti jabĺk, ktoré nikto z nás zvyčajne neje. Semená, pretože o nich hovoríme, obsahujú amygdalín a jód, ktoré sú neoceniteľným zdrojom pre naše zdravie.
Jesť semená je odrádzané mierne horkou chuťou, je to spôsobené amygdalínom. Okrem toho bol vytvorený mýtus, že semená sú jedovaté. To však nie je pravda!
Zdravé bunky obsahujú enzým rhodanázu, ktorý chráni pred uvoľňovaním kyseliny kyanovodíkovej. Rakovinové bunky ho na druhej strane neobsahujú, ale majú tie, ktoré ho uvoľňujú vo vnútri rakovinovej bunky a zabíjajú ju. Inými slovami, zdravé bunky nie sú poškodené a choré sú zničené!
Početné štúdie tiež dokázali, že niekoľko jabĺk uspokojuje dennú potrebu jódu v tele. Preto by liečba všetkých chorôb, ktorých zdrojom je nedostatok jódu, mala byť absolútne podporovaná konzumáciou jablkových semien!
Mnohé environmentálne choroby sú spôsobené nedostatkom vitamínov a minerálov. Jesť čo najviac jabĺk spolu so semenami je splatením dlhu voči vlastnému telu.
Zdieľajte túto radu s priateľmi!
Leave a Reply