Toto je dôvod, prečo ľudia nad 40 rokov začínajú trpieť chorobami. Pozrite sa, čo hovorí známy doktor!

Victor Dosenko, ukrajinský lekár, sa stal populárnym pre svoje bezplatné publikácie o zdraví. Teraz vám ukážeme, čo si známy lekár myslí o vzniku chorôb.

Podľa doktora Victora Dosenka ochorejú ľudia nad 40 rokov:

„Na telo vplýva predovšetkým to, s čím prichádzame do priameho kontaktu, tu mám na mysli predovšetkým výživu, keďže jedlo pôsobí na telo zvnútra. Ak sme zrelí ľudia, nad 40-50 rokov, musíme sa postaviť pred zrkadlo a úprimne si priznať, že sa nestravujeme správne.“

Stravovať by sme sa mali podľa veku, v porovnaní s tým jeme ako keby sme mali 20 rokov, no pre naše telo to nie je vhodné. Ľudia radi obviňujú zo svojich chorôb vonkajšie faktory, ako je stres, znečistenie ovzdušia atď. Aj tie prispievajú k rozvoju chorôb, no najviac škodí telu nesprávne stravovanie.

Vo väčšine prípadov môže nesprávna výživa viesť k cukrovke, ochoreniam štítnej žľazy a dne.

Musíme sa naučiť jesť primerane svojmu veku. Najlepšie je zjesť toľko, aby ste po jedle cítili ešte trochu hlad. Jedzte menej mäsa a viac zeleniny. Celkovo je to veľmi jednoduché. Zdravie je dostupné pre každého!“

Každý vek si vyžaduje niečo iné. Rovnako ako by sme sa mali v každej fáze života zamerať na iné cviky, platí to aj pri skladbe jedálnička.

V tomto veku si už väčšina ľudí opäť vie nájsť čas pre seba. Musíte však pochopiť, že vaše telo sa mení – a to je v poriadku. Ako starneme, viac priberáme. Základ je znížiť príjem len o 100 kalórií denne. O to viac dbajte na prísun kvalitnej stravy.

Kľúčové živiny, ktoré teraz potrebujete:

Vápnik: Keď sa blížite k menopauze, estrogén začína klesať a vápnik sa stáva dôležitejším. Je iróniou, že vstrebávate menej vápnika z jedla, ktoré konzumujete, pretože váš žalúdok nevytvára toľko kyseliny potrebnej na vstrebávanie. Zamerajte sa na 1 000 miligramov denne z nízkotučných mliečnych výrobkov, doplnkov alebo ich kombinácie.

Vitamín D: Pomáha telu absorbovať vápnik, udržuje imunitný systém silný, chráni pred rakovinou prsníka a hrubého čreva a dokonca zabraňuje strate sluchu. Ale keď dosiahnete 40-ku, vaše hladiny vitamínu D začnú rýchlo klesať. Neexistuje spôsob, ako získať dostatok vitamínu D zo stravy, pretože ho obsahuje len veľmi málo potravín, preto je dobré dopĺňať ho vo forme tabliet.

Vláknina: Vláknina vás nielenže na dlhšie zasýti, ale tiež pomáha znižovať cholesterol a riziko rakoviny hrubého čreva. Snažte sa denne jesť zmes rozpustnej (z ovocia, zeleniny, jačmeňa a ovsa) a nerozpustnej (z celozrnného chleba a otrúb) vlákniny.

Boli tieto informácie pre Vás užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*