Ingrediencie:
- 5 vajec
- 100 g margarínu alebo masla (izbová teplota)
- 100 g kryštálového cukru
- 100 g mletých vlašských orechov
- 100 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 320 g čokolády
- 50 ml mlieka
Postup:
Vyšľahajte tuhý sneh z 5 bielkov.
Zmiešajte margarín (alebo maslo), 100 g cukru, orechy, múku a prášok do pečiva. Potom pridajte vyšľahané bielky a všetko dôkladne premiešajte.
Rúru predhrejte na 180°C. Cesto nalejte do formy vystlanej papierom na pečenie a pečte 10 minút.
Vyšľahajte 5 žĺtkov s 100 g cukru, kým zmes nezosvetlí a nezhustne. Vyberte z rúry predpečený korpus a rovnomerne naň rozotrite žĺtkový krém, vráťte do rúry a pečte pri 100°C ešte asi 30-35 minút. ( nepečte pri vyššej teplote ako 100°C, potrebujeme aby sa vytvorila chrumkavá kôrka) Nechajte vychladnúť.
Na miernom ohni roztopte čokoládu s mliekom, cukrom a orechmi, kým sa nevytvorí hustý krém.
Hotový krém rozotrieme na upečený korpus. Na vrch posypeme mleté orechy.
Koláč je chrumkavý zvonku a mäkký vo vnútri.
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply