Tento koláč patrí medzi naše obľúbené, pretože je naozaj výborný!
Recept na tvarohový koláč je jednoduchý a nie je s ním veľa práce. Vďaka lahodnému mäkkému cestu a hustej krémovej tvarohovej náplni je tento koláčik úžasný.
Prísady do piškótového koláča:
- 6 vajec
- 6 lyžíc cukru
- 6 lyžíc múky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
Krém:
- 1 balenie vanilkového pudingového prášku
- 3 dl mlieka
- 250 g masla
- 250 g práškového cukru
- strúhaná kôra a trochu šťavy z 1 citróna
- 2 balenia vanilkového cukru
- 500 g tvarohu
reklama
Postup:
Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh, pridáme cukor a dobre vymiešame, po jednom pridáme žĺtka, nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozdelíme na polovice a upečieme dva pláty. Pečieme na plechu na papieri na pečenie, pečieme o vyhriatej rúre pri 180°C asi 25-30minút. Upečené pláty necháme ochladnúť a odstránime papier na pečenie.
Tvarohový krém:
Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme strúhanú citrónovú kôru, citrónovú šťavu a vanilkový cukor dobre vymiešame do peny, pridáme vychladnutý puding, premiešame a nakoniec pridáme tvaroh, dobre vymiešame kuchynským robotom.
Na spodok položíme jeden piškótový plát, na to rovnomerne rozložíme tvarohový krém, na vrch položíme druhý plát, mierne zaťažíme a odložíme do chladničky na 2-3 hodiny, nakoniec koláč posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Leave a Reply