Tvarohové kocky s EXTRA hustým krémom! Celá rodina si ich vždy pochvaľuje…

Tento koláč patrí medzi naše obľúbené, pretože je naozaj výborný!

Recept na tvarohový koláč je jednoduchý a nie je s ním veľa práce. Vďaka lahodnému mäkkému cestu a hustej krémovej tvarohovej náplni je tento koláčik úžasný.

Prísady do piškótového koláča:

  • 6 vajec
  • 6 lyžíc cukru
  • 6 lyžíc múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli

Krém:

  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku
  • 3 dl mlieka
  • 250 g  masla
  • 250 g práškového cukru
  • strúhaná kôra a trochu šťavy z 1 citróna
  • 2 balenia vanilkového cukru
  • 500 g  tvarohu

reklama

  

Postup:

Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh, pridáme cukor a dobre vymiešame,  po jednom pridáme  žĺtka, nakoniec pridáme múku zmiešanú  s práškom do pečiva. Cesto rozdelíme na polovice a upečieme dva pláty. Pečieme na plechu na papieri na pečenie, pečieme o vyhriatej rúre pri 180°C asi 25-30minút. Upečené pláty necháme ochladnúť a odstránime papier na pečenie.

Tvarohový krém:

Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme strúhanú citrónovú kôru, citrónovú šťavu a vanilkový cukor dobre vymiešame do peny, pridáme vychladnutý puding, premiešame a nakoniec pridáme tvaroh, dobre vymiešame kuchynským robotom.

Na spodok položíme jeden piškótový plát, na to rovnomerne rozložíme  tvarohový krém, na vrch položíme druhý plát, mierne zaťažíme a odložíme do chladničky na 2-3 hodiny, nakoniec koláč posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

  

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*