Tvarohové ŽERBÓ REZY! Ideálny zákusok na každú slávnostnú príležitosť…

Toto je ideálny zákusok na každú slávnostnú príležitosť – Vianoce, Veľkú noc, sviatky alebo oslavy.

Ingrediencie:

Kakaový korpus:

  • 30 dkg  hladkej múky
  • 16 dkg cukru
  • 8 dkg masla
  • 15 g kakaa
  • 1 kávová lyžička sódy bikarbóny
  • 2-3 polievkové lyžice kyslej smotany

Múku zmiešame s cukrom, kakaom a sódou bikarbónou. Pridáme maslo a rozdrobíme. Potom pridáme kyslú smotanu. Vymiešame vláčne cesto. Cesto rozdelíme na dve polovice.

Svetlý korpus:

  • 15 dkg hladkej  múky
  • 8 dkg cukru
  • 4 dkg masla
  • 1/2 kávovej lyžičky sódy bikarbóny
  • 1-2 polievkové lyžice kyslej smotany

Múku zmiešame s cukrom a sódou bikarbónou. Pridáme kyslú smotanu a vymiešame vláčne cesto.

Plnka:

  • 75 dkg tvarohu
  • 10 dkg masla
  • cukor podľa chuti
  • 2 vajcia
  • nastrúhaná citrónová kôra

Tvaroh vymiešame so zmäknutým maslom. Pridáme cukor, vajcia a nastrúhanú citrónovú kôru. Dobre vymiešame.

Na potretie:

  • marhuľový džem

Poleva:

  • 20 dkg bielej alebo tmavej čokolády
  • 2 polievkové lyžice oleja

Čokoládu rozpustíme z olejom a vymiešame do leskla.

Svetle cesto vyvaľkáme na tenký plat. Položíme ho na spodok vymasteného a mukou vysypaného plechu. Potrieme ho marhuľovým džemom. Na svetlý plát položíme jeden plát kakaového cesta, potom navrstvíme tvarohový krém, zarovnáme. Prikryjeme druhým kakaovým plátom.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 30-40 minút, urobíme si test ihlou. Koláč necháme vychladnúť. Po vychladnutí polejeme koláč čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*