Ingrediencie:
Čerešňová náplň:
- 500 g mrazených vykôstkovaných čerešní
- 80 g cukru
- citrónová šťava z pol citróna
- 2 dl vody
- 40 g kukuričného škrobu alebo maizeny
Piškótový základ:
- 8 vajec
- štipka soli
- 2 balíčky vanilkový cukor
- 400 g kryštálový cukor
- 400 g polohrubej múky
Tvarohový krém:
- 500 ml smotany na šľahanie
- 500 g jemného tvarohu
- 5 lyžice práškového cukru
Postup:
Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny, primiešame múku a nakoniec opatrne primiešame tuhý sneh z bielok. Pečieme na plechu s vysokými stranami vystlanom papierom na pečenie, pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 25-30 minút do ružova. Necháme vychladnúť, odstránime papier na pečenie a rozkrojíme na dva tenké pláty.
Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom na tuhú šľahačku, primiešame jemný tvaroh a premiešame.
500 g mrazených čerešní uvaríme s 80 g cukru, trochou citrónovej šťavy a 2 dl vody, 40 g škrobu najskôr rozmiešame s trochou vody a pridáme do čerešní. Uvaríme do hustá, vychladíme.
Čerešňový krém rozotrieme na spodný piškótový plát. Na to navrstvíme tvarohový krém, na vrch dáme druhý piškótový plát. Odložíme na noc do chladničky. Vrch posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply