Tento recept musíte vyskúšať!
Ingrediencie:
Základ:
- 30 dkg hladkej múky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 15 dkg masla alebo margarínu
- 5 dkg práškového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 3 jemného žĺtky
- 1 polievková lyžica kyslej smotany
Na náplň:
- 2 vajcia
- 30 dkg jemného tvarohu
- 15 dkg práškového cukru
- 5 dkg hrozienok
- 2 polievkové lyžice krupice
- šťava a kôra z 1 citróna
Na sneh:
- 3 bielky
- 15 dkg kryštálového cukru
Ešte potrebujeme:
- 10 dkg broskyňového džemu
Postup:
Základ:
Zmiešame múku s práškom do pečiva, pridáme maslo alebo margarín, ktoré rozdrvíme. Primiešame práškový a vanilkový cukor, potom žĺtky a nakoniec kyslú smotanu. Vypracujeme cesto a necháme ho odležať v chladničke približne 30 minút.
Rúru predhrejeme na 160 °C.
Z bielkov vyšľaháme tuhú penu. Tvaroh rozdrvíme a zmiešame s práškovým cukrom, hrozienkami, žĺtkami, krupicou a citrónovou kôrou. Nakoniec po častiach pridávame tuhý sneh z bielkov. častiach.
Cesto rozvaľkáme a vložíme do formy (25×30 cm). Popicháme vidličkou a pečieme 10-15 minút v predhriatej rúre.
Cesto vyberieme, natrieme broskyňovým džemom a pridáme tvarohovú plnku. Vrátime do rúry upravíme teplotu na 140 °C a pečieme ešte 10 minút, kým okraje nezačnú hnednúť.
Vyšľaháme bielka s kryštálovým cukrom na veľmi tuhý sneh. Rovnomerne ju rozotrieme na vrch koláča. Teplotu znížime na 120 °C a pečieme (sušíme) penu 20 minút.
Upečený koláč odložíme na chladné miesto vychladnúť! ( Aby sa na vrchu vytvorili cukrové kvapky.)
Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply