Tvarohový koláč! Lahodný koláč, ktorý sa úplne rozpúšťa na jazyku…

Tento recept musíte vyskúšať!

Ingrediencie:

Základ:

  • 30 dkg hladkej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 15 dkg masla alebo margarínu
  • 5 dkg práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 3 jemného  žĺtky
  • 1 polievková lyžica kyslej smotany

Na náplň:

  • 2 vajcia
  • 30 dkg jemného tvarohu
  • 15 dkg práškového cukru
  • 5 dkg hrozienok
  • 2 polievkové lyžice krupice
  • šťava a kôra z 1 citróna

Na sneh:

  • 3   bielky
  • 15 dkg kryštálového cukru

Ešte potrebujeme:

  • 10 dkg broskyňového džemu

Postup:

Základ:

Zmiešame múku s práškom do pečiva, pridáme maslo alebo margarín, ktoré rozdrvíme. Primiešame práškový a vanilkový cukor, potom žĺtky a nakoniec kyslú smotanu. Vypracujeme cesto a necháme ho odležať v chladničke približne 30 minút.

Rúru predhrejeme na 160 °C.

Z bielkov vyšľaháme tuhú penu. Tvaroh rozdrvíme a zmiešame s práškovým cukrom, hrozienkami, žĺtkami, krupicou a citrónovou kôrou. Nakoniec po častiach pridávame tuhý sneh  z bielkov. častiach.

Cesto rozvaľkáme a vložíme do formy (25×30 cm). Popicháme vidličkou a pečieme 10-15 minút v predhriatej rúre.

Cesto vyberieme, natrieme broskyňovým džemom a pridáme tvarohovú plnku. Vrátime do rúry upravíme teplotu na  140 °C a pečieme ešte 10 minút, kým okraje nezačnú hnednúť.

Vyšľaháme bielka s kryštálovým cukrom na veľmi tuhý sneh. Rovnomerne ju rozotrieme na vrch koláča. Teplotu znížime  na 120 °C a pečieme (sušíme) penu 20 minút.

Upečený koláč odložíme na chladné miesto vychladnúť! ( Aby sa na vrchu vytvorili cukrové kvapky.)

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*