Punčové rezy sú jedny z najúžasnejších sviatočných pochúťok, aké máme najradšej!
Ingrediencie:
- 6 dkg tuku ( tuk, margarínu, maslo)
- 2 vajcia
- 20 dkg práškového cukru
- 17 dkg mletých vlašských orechov
- 2,5 dl mlieka
- 25 dkg múky polohrubej
- 1 vrecko prášku do pečiva
- ovocný džem
- rumová aróma
Punčová poleva:
- 3 lyžice práškového cukor
- 2 lyžice vriacej vody
- 2 lyžice rumu
- 1 lyžička oleja
- 1 lyžica červený malinový sirup
Príprava:
6 dkg tuku, 2 vajcia, 20 dkg práškového cukru vymiešame do peny, pridáme 17 dkg mletých orechov, 2,5 dl mlieka, 25 dkg polohrubej múky a 1 balíček prášku do pečiva. Dobre premiešame a dáme piecť do vymastenej formy. Po vychladnutí prekrojíme na polovicu. Jednu polovicu platu natrieme džemom zmiešaným a rumovou arómou, položíme na to druhú polovicu platu a jemne zaťažíme.
Poleva: Cukor vymiešame s vriacou vodou, pridáme rum, olej a malinový sirup. Vymiešame.
Koláč polejeme punčovou polevou a necháme stuhnúť.
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply