Neuveriteľne chutný a rýchly recept! Tento broskyňový koláč pečiem každý týždeň, lebo sme si ho všetci obľúbili.
Ingrediencie:
- 2 vajcia
- 80 g cukru
- 1 balenie vanilkového cukru
- 80 g oleja
- 140 g polohrubej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 480 g broskyne alebo marhule
- 300 ml mlieka
- 250 ml smotany na šľahanie
- 2 balenia Paradies Creme Vanilla (šľahačkový prášok)
- Trochu bielej čokolády (na dekoráciu)
Vajcia vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme olej, premiešame. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Premiešame. Pečieme na plechu na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre pri 170°C asi 15-20 minút do zlatohneda, necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.
Broskyne precedíme, osušíme a nakrájame na kocky. Šťavu si odložíme.
Mlieko zmiešame so smotanou na šľahanie, pridáme 2 balenia šľahačkového vanilkového prášku a vyšľaháme tuhý krém. Do krému primiešame nakrájané broskyne.
Bielu čokoládu nastrúhame.
Vychladnutý plát polejeme broskyňovou šťavou. Na vrch rovnomerne rozložíme krém a zarovnáme. Vrch koláča posypeme nastrúhanou bielou čokoládou. Koláč odložíme na noc do chladničky.
Dobrú chuť!
Tu si môžete pozrieť VIDEORECEPT.
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply