Úžasný BROSKYŇOVÝ KOLÁČ za pár minút! Každý si pýta tento recept…

Neuveriteľne chutný a rýchly recept! Tento broskyňový koláč pečiem každý týždeň, lebo sme si ho všetci obľúbili.

Ingrediencie:

  • 2 vajcia
  • 80 g cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 80 g oleja
  • 140 g polohrubej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 480 g broskyne  alebo marhule
  • 300 ml mlieka
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 2 balenia Paradies Creme Vanilla (šľahačkový prášok)
  • Trochu bielej čokolády (na dekoráciu)

Vajcia vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme olej, premiešame. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Premiešame. Pečieme na plechu na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre pri 170°C asi 15-20 minút do zlatohneda, necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.

Broskyne precedíme, osušíme a nakrájame na kocky. Šťavu si odložíme.

Mlieko zmiešame so smotanou na šľahanie, pridáme 2 balenia  šľahačkového vanilkového prášku a vyšľaháme tuhý krém. Do krému primiešame nakrájané broskyne.

Bielu čokoládu nastrúhame.

Vychladnutý plát polejeme broskyňovou šťavou. Na vrch rovnomerne rozložíme krém a zarovnáme. Vrch koláča posypeme nastrúhanou bielou čokoládou. Koláč odložíme na noc do chladničky.

Dobrú chuť!

Tu si môžete pozrieť VIDEORECEPT.

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*