Nepoznáme nikoho, kto by nemal rád Sacherovu tortu. Prvýkrát túto tortu upiekli v Rakúsku pred pár storočiami a dodnes patrí medzi obľúbené torty.
Ingrediencie:
Na cesto:
- 150 g masla
- 100 g tmavej čokolády
- 4 vajcia
- 120 g cukru
- 120 g hladkej múky
- 1 ČL škorice
- 20 g kakaa
- 80 g nasekaných vlašských orechov
- 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
Na náplň:
- 200 g marhuľového džemu
Na polevu:
- 100 ml smotany 30 %
- 100 g čokolády
Postup:
Čokoládu a maslo roztopíme vo vodnom kúpeli. Čokoládu po vychladnutí necháme mierne vychladnúť. Vajcia vymiešame s cukrom do peny, za stáleho miešania postupne po troche primiešame rozpustenú čokoládu.
Múku zmiešame so škoricou, kakaom, nasekanými orechmi a sódou bikarbónou. Zmiešame s vajíčkovo čokoládovou zmesou. Vymiešame do hladka.
Pečieme na plechu na papieri na pečenie pri 180°C asi 25 minút.
Upečený plát necháme vychladnúť, odstránime papier na pečenie. Plát rozdelíme na dve police, polovicu koláča natrieme marhuľovým džemom, položíme na vrch druhú polovicu plátu a opäť natrieme džemom.
Čokoládu rozpustíme so smotanou vo vodnom kúpeli, vymiešame do hladka.
Koláč polejeme čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť! Dobrú chuť!
VIDEORECEPT:
Ak sa Vám tento recept páčil! Zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply