Vanilkovo-pudingový koláč s jahodami! Najlepší dezert aký ste kedy jedli…

Tento výborný koláčik odporúčam fanúšikom pudingu! Chutí výborne 🙂

Ingrediencie:

Plat:

  • 6 vajec
  • 6 lyžíc polohrubej múky
  • 6 lyžíc cukru
  • 2 vrecká vanilkového cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva

Na krém:

  • 2 vanilkový pudingový prášok
  • 7 lyžíc cukru
  • 8 dl mlieka
  • 30 dkg jahôd (vhodné sú aj mrazené)

Postup:

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Žĺtky vymiešame s cukrom  a vanilkovým cukrom do peny,  pridáme  múku zmiešanú s práškom do pečiva, nakoniec opatrne primiešame tuhý sneh.

Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej  formy a pečieme  vo vyhriatej rúre  pri 180°C asi 40 minút.

Medzitým vymiešame puding a cukor, zalejeme mliekom a uvaríme  puding.

Jahody umyjeme, nakrájame a primiešame do vlažného pudingu.

Plat rovnomerne natrieme pudingovým krémom, zarovnáme a odložíme aspoň na 1 hodinu do chladničky.  Vychladený a stuhnutý koláč nakrájame. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*