Správna výživa by mala byť na prvom mieste na ceste k blahobytu a dlhovekosti, všetci potrebujeme chrániť našu štítnu žľazu zdravým jedlom.
Štítna žľaza, ktorá sa nachádza v krku a má tvar motýľa, môže mať dramatický vplyv na obrovské množstvo telesných funkcií. Jej nesprávne fungovanie vedie k katastrofálnym následkom a má škodlivý vplyv na celkový stav organizmu. Nesprávne fungovanie štítnej žľazy ovplyvňuje naše zdravie a znižuje schopnosť človeka pracovať, zhoršuje náladu a zvyšuje únavu organizmu. Správna výživa má byť na prvom mieste na ceste k zdravej štítnej žľaze a dobrému zdraviu.
Potraviny ktoré prospievajú štítnej žľaze:
1. Jablká. obsahujú množstvo užitočných vitamínov a minerálov v správnom pomere. Majú priaznivý vplyv na všetky telesné systémy a zabíjajú patogénne baktérie. Pre štítnu žľazu sú cenné, pretože chránia ju pred rakovinovými bunkami.
2. Krabie mäso a morské plody. Obsahujú vitamín B12 a zinok, ktorý stimuluje imunitu nášho tela. Konzervované krabie mäso si tiež zachováva veľa zo svojich prospešných vlastnosti, ktoré prospievajú našej štítnej žľaze.
3. Morské riasy. Obsahuje jód a ďalších 40 vitamínov, minerálov a stopových prvkov, ktoré chránia pred chorobami štítnej žľazy.
4. Cibuľa. Užitočná pre štítnu žľazu, pečeň a srdce. Obsahuje veľa stopových prvkov, ktoré posilňujú imunitný systém. Je to prírodné antibiotikum.
5.Čučoriedky. Toto drobné ovocie je držiteľom rekordu v obsahu antioxidantov. Pomáha eliminovať hormonálne poruchy štítnej žľazy. Je to super potravina. Okrem toho pomáhajú stabilizovať hladinu cukru v krvi.
6. Červené ryby. Losos, pstruh, ružový losos. Bohatý zdroj prospešných omega-3 mastných kyselín, potrebných pre hladké fungovanie štítnej žľazy. Jedzte červené ryby tak často, ako je to možné.
7. Orechy s medom. Pomôžte rozhýbať lenivú štítnu žľazu. Zmiešame 3-4 jadra vlašských orechov v mažiari, zmiešajte s polievkovou lyžicou medu a jedzte ráno na prázdny žalúdok. Užívajte tento „liek“ denne po dobu 1-2 týždňov.
8. Citrón s medom. Aktivujte štítnu žľazu. Dôkladne umyte 2-3 citróny, potrite ich na jemnom strúhadle spolu so šupkou, aby ste získali pohár homogénnej hmoty. Zmiešajte ho s rovnakým množstvom medu. Užívajte výsledný produkt 1 polievkovú lyžicu 3 krát denne medzi jedlami.
Leave a Reply