Vaša štítna žľaza sa vám poďakuje, keď budete jesť tieto potraviny.

Správna výživa by mala byť na prvom mieste na ceste k blahobytu a dlhovekosti,  všetci potrebujeme chrániť našu štítnu žľazu zdravým jedlom.

Štítna žľaza, ktorá sa nachádza v krku a má tvar motýľa, môže mať dramatický vplyv na obrovské množstvo telesných funkcií. Jej nesprávne fungovanie vedie k katastrofálnym následkom a má škodlivý vplyv na celkový stav organizmu. Nesprávne fungovanie štítnej žľazy ovplyvňuje naše zdravie a  znižuje schopnosť človeka pracovať, zhoršuje náladu a zvyšuje únavu organizmu. Správna výživa má byť na prvom mieste na ceste k zdravej štítnej žľaze a dobrému zdraviu.

Potraviny ktoré prospievajú štítnej žľaze:

1. Jablká.  obsahujú množstvo  užitočných vitamínov a minerálov v správnom pomere. Majú priaznivý vplyv na všetky telesné systémy a zabíjajú patogénne baktérie. Pre štítnu žľazu sú cenné, pretože chránia ju pred rakovinovými bunkami.

2. Krabie mäso a morské plody. Obsahujú vitamín B12 a zinok, ktorý stimuluje imunitu nášho tela. Konzervované krabie mäso si tiež zachováva veľa zo svojich  prospešných vlastnosti, ktoré prospievajú našej štítnej žľaze.

3. Morské riasy. Obsahuje jód a ďalších 40 vitamínov, minerálov a stopových prvkov, ktoré chránia pred chorobami štítnej žľazy.

4. Cibuľa. Užitočná pre štítnu žľazu, pečeň a srdce. Obsahuje veľa stopových prvkov, ktoré posilňujú imunitný systém. Je to prírodné antibiotikum.

5.Čučoriedky. Toto drobné ovocie je držiteľom rekordu v obsahu antioxidantov. Pomáha eliminovať hormonálne poruchy štítnej žľazy. Je to super potravina. Okrem toho pomáhajú stabilizovať hladinu cukru v krvi.

6. Červené ryby.  Losos, pstruh, ružový losos. Bohatý zdroj prospešných omega-3 mastných kyselín, potrebných pre hladké fungovanie štítnej žľazy. Jedzte červené ryby  tak často, ako je to možné.

7. Orechy s medom. Pomôžte rozhýbať lenivú štítnu žľazu. Zmiešame  3-4 jadra vlašských orechov v mažiari, zmiešajte s polievkovou lyžicou medu a jedzte ráno na prázdny žalúdok. Užívajte tento „liek“ denne po dobu 1-2 týždňov.

8. Citrón s medom. Aktivujte štítnu žľazu. Dôkladne umyte 2-3 citróny, potrite ich na jemnom strúhadle spolu so šupkou, aby ste získali pohár homogénnej hmoty. Zmiešajte ho s rovnakým množstvom medu. Užívajte výsledný produkt  1 polievkovú lyžicu  3 krát denne medzi jedlami.

 

Ak Vás tento príspevok zaujal, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*