Vedci zistili, že riziko rakoviny klesá o 50%, keď odstránite túto zložky z vašej stravy.

Rakovina je vážny problém. Odborníci zdôrazňujú, že základom jej liečby je prevencia, to znamená pravidelné vyšetrenia.

Ročne sa zistí tisíce dedičných druhov rakoviny. Najčastejšou príčinou rakoviny je mutácia v géne BRCA1, ktorý má priemerný vek nástupu rakoviny prsníka  42 rokov.

Aké testy by mali vykonávať ľudia zaťažení génom BRCA1

Podľa profesora by ľudia zaťažení génom BRCA1 mali vykonávať kontroly každých šesť mesiacov. Tieto testy zahŕňajú:

– zobrazovanie magnetickou rezonanciou.
– mamografia,
– ultrazvuk prsníkov,
– vaginálny ultrazvuk.

Ovplyvňuje to, čo jeme, zvýšené riziko rakoviny?

Určite. Bolo zistené, že pravdepodobnosť vzniku rakoviny klesá o polovicu, keď sa monitorujú nízke hladiny arzénu v strave.

Arzén sa nachádza v chemicky kontaminovaných potravinách, napr. v:
– obilninách,
– ryži,
– morských rybách,
– morských plodoch.

Stručne povedané, potraviny so správnou koncentráciou prvkov môžu znížiť riziko rakoviny. Ak sú selén a zinok optimálne, pacient s rakovinou má väčšiu šancu na prežitie. Je zaujímavé, že to platí pre všetky druhy rakoviny, pretože sme skúmali nielen pacientov s rakovinou prsníka, ale aj prostatu, kožu, pľúca a hrtan. Zistili sme, že u mladých ľudí s vysokým obsahom olova je väčšia pravdepodobnosť vzniku rakoviny.

To neznamená, že tieto produkty musíme úplne vylúčiť z nášho jedálneho lístka. Najdôležitejšou vecou je umiernenosť.

Môj výskum ukazuje – a testovali sme 3 000 žien – že sa v tele nachádza menej arzénu aj riziko ochorenia na rakovinu  je nižšie.

Ak Vás tento príspevok zaujal, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*