VEĽKONOČNÁ TORTA! Zvládne ju upiecť každá dobrá gazdinka…

Toto je torta, po ktorej si budete olizovať všetky prsty! Ideálna na Veľkú noc…

Potrebujeme:

Na cesto:

150 g múky,

150 g cukru

3 vajcia

Na druhú ovocnú vrstvu si pripravte:

čerstvé višne (čerešne) alebo samozrejme ľubovoľnéo 250 ml kompótu;

Na krémovú vrstvu si pripravte:

250 ml smotany na šľahanie,

250 g mascarpone

150 g cukru

Na poslednú čokoládovú vrstvu:

100 g čokolády

Postup:

Príprava je nasledujúca. Spodnú vrstvu bude tvoriť cesto, ktoré vytvoríte z uvedených surovín pre cesto. Toto cesto nalejete do formy na cesto a dáte piecť na 30 minút pri 160 ° C a potom necháte vychladnúť. Na túto vrstvu naneste rovnomerne vrstvu ovocia, v prípade kompótu nechajte odkvapkať šťavu. Teraz je čas na krém, ktorý vytvoríte veľmi ľahko z uvedených surovín pre krém. Keď bude vláčny a jemný, naneste ho na ovocnú vrstvu a pekne ho rozprestrite až ku krajom. Nakoniec nastrúhajte čokoládu na hrubom strúhadle a tortu jej posypte. Vložte na niekoľko hodín do chladničky a potom sa môžete dať do hodovania.

Zdieľajte tento skvelý recept so svojimi priateľmi! Určite si tiež radi pochutnajú!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*