Veľmi dobrá bravčová panenka v tradičnej omáčke! Obľúbený rodinný recept…

V tomto videu sa dozviete, ako pripraviť bravčovú panenku v tradičnej omáčke.

Ingrediencie:

  • 1 bravčová panenka( asi 700 g )
  • 3 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkva
  • 100 ml bieleho vína
  • 250 ml vývaru
  • 1 bobkový list
  • 2 PL extra panenského olivového oleja
  • soľ
  • korenie podľa chuti

Postup:

Panenku odblaníme a nakrájame na asi 2-3 cm hrubé kúsky.

Panenku opražíme na rozpálenom oleji z jednej strany asi 3-4 minúty. Potom medailóniky otočíme, osolíme a  okoreníme, aj z druhej strany pečieme asi 3-4 minúty. Medailóniky odložíme bokom. Do výpeku pridáme ďalšiu lyžicu oleja, rozpálime, pridáme nakrájaný cesnak a cibuľu, opražíme do zlatohnedá. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu. Za stáleho miešania dusíme, kým bude cibuľa mäkka. Pridáme bobkový list a podlejeme bielym vínom. Občas premiešame, kým sa alkohol odparí. Podlejeme vývarom, zakryjeme  a dusíme do mäkka. Občas premiešame.  Osolíme a okoreníme podľa chuti. ( Ak chceme mať omáčku hladkú, rozmixujeme ju ponorným mixérom.)

Do omáčky dáme opečenú panenku a dusíme asi 10 minút, občas premiešame. Môžeme podávať s opečenými zemiakmi, alebo zeleninou. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*