Veľmi dobré HOVÄDZIE MÄSKO s omáčkou! Tento recept dostane každého…

Ingrediencie:

  • 1 kg hovädzieho mäsa
  • 700 g cibule
  • 100 g slaniny
  • 4 lyžice rastlinného oleja
  • soľ
  • korenie
  • 2-3 vetvičky tymianu
  • 2-3 vetvičky šalvie
  • 2-3 vetvičky rozmarínu
  • 1 lyžička rasce
  • 1 polievková lyžica sladkej papriky
  • 2/3 lyžice pálivej papriky
  • 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
  • 300 ml červeného vína
  • 300 ml vody
  • 3 bobkové listy

Postup:

Hovädzie mäso nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame na jemno. 100 g slaniny nakrájame na malé škvarky.

Tymian, rozmarín a šalviu nakrájame na jemno, pridáme lyžičku rasce. Posekáme na jemno. Pridáme soľ a čierne korenie.

Do hrnca dáme nakrájanú slaninu, pridáme olej. Slaninu pražíme asi 3-4 minúty. Opečené škvarky vyberieme a odložíme bokom. Do výpeku dáme nakrájané hovädzie mäso. Opečieme. Mäso vyberieme a odložíme bokom.

Do výpeku dáme cibuľu a opekáme na strednom ohni  asi 10-12 minút. Pridáme opečenú hovädzinu. Premiešame a dusíme, kým hovädzina pustí šťavu. Pridáme nakrájané bylinky. Premiešame. Pridáme sladkú a palivu papriku a premiešame. Pridáme paradajkovú pastu a premiešame. Podlejeme červeným vínom, premiešame a povaríme 3-4 minúty. Podlejeme horúcou vodou, pridáme bobkový list, prikryjeme a za občasného miešanie  dusíme  do mäkka asi 30-40  minút. Podľa potreby podlejeme vodou alebo hovädzím vývarom. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*