Ingrediencie:
- 1 kg hovädzieho mäsa
- 700 g cibule
- 100 g slaniny
- 4 lyžice rastlinného oleja
- soľ
- korenie
- 2-3 vetvičky tymianu
- 2-3 vetvičky šalvie
- 2-3 vetvičky rozmarínu
- 1 lyžička rasce
- 1 polievková lyžica sladkej papriky
- 2/3 lyžice pálivej papriky
- 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
- 300 ml červeného vína
- 300 ml vody
- 3 bobkové listy
Postup:
Hovädzie mäso nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame na jemno. 100 g slaniny nakrájame na malé škvarky.
Tymian, rozmarín a šalviu nakrájame na jemno, pridáme lyžičku rasce. Posekáme na jemno. Pridáme soľ a čierne korenie.
Do hrnca dáme nakrájanú slaninu, pridáme olej. Slaninu pražíme asi 3-4 minúty. Opečené škvarky vyberieme a odložíme bokom. Do výpeku dáme nakrájané hovädzie mäso. Opečieme. Mäso vyberieme a odložíme bokom.
Do výpeku dáme cibuľu a opekáme na strednom ohni asi 10-12 minút. Pridáme opečenú hovädzinu. Premiešame a dusíme, kým hovädzina pustí šťavu. Pridáme nakrájané bylinky. Premiešame. Pridáme sladkú a palivu papriku a premiešame. Pridáme paradajkovú pastu a premiešame. Podlejeme červeným vínom, premiešame a povaríme 3-4 minúty. Podlejeme horúcou vodou, pridáme bobkový list, prikryjeme a za občasného miešanie dusíme do mäkka asi 30-40 minút. Podľa potreby podlejeme vodou alebo hovädzím vývarom. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply