Veľmi šťavnatý jablkový koláč s jogurtovým cestom, hrozienkami a polevou: Rýchla dobrota z hrnčeka, ktorú miluje celá moja rodina.

Keď raz vyskúšate tento koláč, budete ho piecť stále!

Vynikajúci jablkový koláč s polevou a hrozienkami – šťavnatý, rýchly a nesmierne chutný.

Potrebujeme:

4 vajcia
1 šálka oleja (1 šálka = 200 ml)
1 šálka cukru
1 šálka jogurtu
2 šálky hl. múky
1 čajová lyžička vanilkového cukru
1 prášok do pečiva
2 jablká
1 lyžica hrozienok
(Nechajte hrozienka namočené vo vode najmenej pol hodiny)

Postup:

Jalbká očistíme a nakrájame na tenké plátky.

V miske vyšľaháme olej s jogurtom a cukrom.

Časť vymiešanej zmesi si odoberieme do šálky.

Do zvyšného cesta pridáme vajcia, vanilku a vyšľaháme.

Do zmesi potom ručne vmiešame aj prášok do pečiva s preosiatou múkou.

Cesto navrstvíme do pripravenej formy, ktorej dno sme vyložili papierom a boky vymastili maslom.

Na cesto uložíme plátky jabĺk.

Posypeme hrozienkami.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 35 minút pri 180 ° C.

Upečený koláč potrieme polevou, ktorú sme si odobrali na začiatku.

Tu si môžete pozrieť, ako sa to robí:

Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*