INGREDIENCIE
Piškótový plát
- 5 veľkých vajec
- 0,5 šálky cukru
- 3/4 šálky polohrubej múky
- pol lyžičky prášku do pečiva
Krém
- 5oo ml smotany 36%
- 500 g syra mascarpone
- asi 5 lyžíc práškového cukru
Ešte potrebujeme
- 1 balíček želatíny ( napríklad jahoda )
(Používam 250ml šálku)
Deň vopred večer si pripravíme želé – želé si pripravíme podľa návodu na obale. Nalejeme do obdĺžnikovej formy alebo misky, necháme vychladnúť a dáme stuhnúť do chladničky.
Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh. Po jednom prišľaháme žĺtka. Nakoniec opatrne primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie, vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 20 minút.
Ešte teplý plát prenesieme na čistú utierku, stiahneme papier na pečenie, papier na pečenie necháme položený na piškótovom pláte a spolu s utierkou zvinieme.
Smotanu vyšľaháme s cukrom do tuha, primiešame mascarpone a dobre vymiešame.
Do krému môžete pridať trochu rozpustenej želatíny (asi 1 polievkovú lyžicu na 100 ml), aby zostal tuhý.
Trochu krému si odložíme bokom na ozdobu. Stuhnuté želé nakrájame na pásiky.
Vychladnutý piškótový plát opatrne rozvinieme, odstránime papier na pečenie. Natrieme krémom. Na kraj plátu uložíme želé a zvinieme do rolády.
Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Odložíme do chladničky na 1-2 hodiny. Dobrú chuť!
Tu si môžete pozrieť ako sa to robí:
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply