Prísady:
Na sušienku:
Plát:
- 6 vajec
- štipka soli
- 10 lyžíc cukru
- 3 lyžice oleja
- 8 lyžíc vody
- 10 lyžíc múky
- 2 lyžice kakaa
- 4 lyžice pražených mletých lieskových orechov
- 1 prášok do pečiva
Pre krém:
- 700 ml mlieka
- 150 g cukru
- 2 pudingy s príchuťou orechov
- 3 lyžice kukuričného škrobu
- 3 lyžice nutelly (alebo akéhokoľvek iného nugátového krému)
- 150 g margarínu
Ešte budeme potrebovať:
- 200 g bielej čokolády
- 2 lyžice oleja
- hrubo mleté pražené lieskové orechy
Postup:
Plát:
Múku zmiešame s kakaom, mletými orechmi a práškom do pečiva. Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh, po troche pridáme cukor. Potom pridáme po jednom žĺtka, olej a vodu. Nakoniec opatrne primiešame múčnu zmes, jemne premiešame. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 20 minút. Upečený plát necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.
Krém:
Pudingové prášky a kukuričný škrob zmiešame v troche mlieka. Zvyšok mlieka dáme variť s cukrom, keď začne vrieť pridáme rozmiešané pudingové prášky a uvaríme hustú kašu. Zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Margarín vymiešame s nutellou do peny. Zmiešame s vychladnutým pudingom a dobre premiešame. Trochu krému si odložíme na bok.
Ochladený plát rozkrojíme vodorovne na polovicu, na dva tenké pláty. Jeden plát dáme na spodok, natrieme krémom, zarovnáme a na vrch dáme druhý plát. Odložíme do chladničky na 3-4 hodiny do chladničky.
Poleva:
Bielu čokoládu rozpustíme s olejom vo vodnom kúpeli. Vymiešame do leskla.
Stuhnutý koláč vykrajujeme na kruhy, boky kruhov natrieme krémom, ktorý sme si odložili, vrch kruhov polejeme bielou čokoládou a boky obalíme v mletých lieskových orechoch. Necháme stuhnúť. Dobrú chuť!
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply