VIANOČNÉ PEČENIE: Neodolateľné kokosové rezy!

Jednoduché a nenáročné kokosové rezy na prípravu, veľmi podobné bounty čokoládovým tyčinkám. Všetci si ich zamilujú!

Ingrediencie:

  • 125 g margarínu
  • 100 g cukru
  • 3 vajcia
  • 2 lyžice kakaa
  • 200 gramov múky
  • 3 lyžice mlieka
  • 1  čajová lyžička prášku do pečiva

Sirup:

  • 2 lyžice cukru
  • 100 ml mlieka

kokosový krém:

  • 300 ml mlieka
  • 3 lyžice krupice
  • 100 g margarínu
  • 100 g cukru
  • 100 g kokosu

Glazúra:

  • 200 g mliečnej čokolády
  • 6 až 8 lyžíc sladkej smotany

Biela glazúra:

  • 50 g bielej čokolády
  • 3 lyžice sladkej smotany

Postup:

Margarín a cukor vymiešame do peny. Počas miešania pridajte  po jednom  vajcia a potom pridajte  po troche mlieko. Dobre vymiešame.

Múku, kakao a prášok do pečiva zmiešame a pridáme k zmesi.

Pečieme  vymastenom  na plechu  vo vyhriatej rúre asi 20-25 minút pri 180°C.

Cukor skaramelizujeme, zalejeme mliekom a necháme na miernom ohni,  stále miešame, kým sa všetko nerozpustí.

Mlieko a cukor privedieme do varu, pridáme maslo a krupicu, za stáleho miešania uvaríme do hustá. Pridáme kokos a všetko dobre premiešame. Nechajte pár minút postáť a potom nalejte na  ešte teplý upečený plát, ktorú ste nechali v pekáči. Krém rovnomerne rozotrieme. Nechajte koláč 30 minút v chladničke, stuhnúť.

Čokoládu a sladkú smotanu rozpustíme vo vodnom kúpeli, vymiešame do leskla. Koláč vyberieme z chladničky a polejeme čokoládovou polevou.

Keď poleva  stuhne, nakrájajte na úhľadné obdĺžniky.

Bielu čokoládu s 3 lyžicami smotany rozpustíme vo vodnom kúpeli, vymiešame do leskla.

Kúsky poukladajte na mriežku, a ozdobte každý kúsok  samostatne. Necháme stuhnúť! Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*