Ingrediencie:
Piškótový základ
- 250 g masla
- 200 g polohrubej múky
- 200 g cukru
- 4 vajcia
- 2 ČL prášku do pečiva
- 2 balenia vanilkového cukru
Vajcia vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a maslom, pridáme múku a prášok do pečiva. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 15-20 minút.
Náplň:
- 625 ml mlieka
- 2 balenia vanilkového pudingového prášku
- 2 šálky kyslej smotany
- 2 žĺtky
- 2 poháre vykôstkovaných višní
Pudingový prášok zmiešame so 100 ml studeného mlieka. Zvyšné mlieko privedieme do varu a pridáme rozmiešaný puding. Uvaríme hustý krém. Necháme mierne vychladnúť, primiešame žĺtky a kyslú smotanu. Dobre premiešame.
Krém rovnomerne rozotrieme na predpečený základ. Vykôstkované višne rovnomerne rozložíme na krém. Pečieme ešte asi 15-20 minút pri rovnakej teplote. Nechajte vychladnúť.
Na polevu:
- 2 balenia tortové želé
- višňová šťava
Želé s višňovou šťavou pripravíme podľa návodu na obale a vylejeme na vychladnutý koláč. Necháme stuhnúť. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply