Višňový koláč s kyslou smotanou! Náš obľúbený koláč ku kávičke…

Ingrediencie:

Piškótový základ

  • 250 g masla
  • 200 g polohrubej múky
  • 200 g  cukru
  • 4 vajcia
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 2 balenia vanilkového cukru

Vajcia vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom  a maslom, pridáme múku a prášok do pečiva. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 15-20 minút.

Náplň:

  • 625 ml mlieka
  • 2 balenia vanilkového pudingového prášku
  • 2 šálky kyslej smotany
  • 2 žĺtky
  • 2 poháre vykôstkovaných višní

Pudingový prášok zmiešame so 100 ml studeného mlieka. Zvyšné mlieko privedieme do varu a pridáme rozmiešaný puding. Uvaríme hustý krém. Necháme mierne vychladnúť, primiešame žĺtky a kyslú smotanu. Dobre premiešame.

Krém rovnomerne rozotrieme na predpečený základ. Vykôstkované višne rovnomerne rozložíme na krém. Pečieme ešte asi 15-20 minút pri rovnakej teplote. Nechajte vychladnúť.

Na polevu:

  • 2 balenia tortové želé
  • višňová šťava

Želé s višňovou šťavou  pripravíme podľa návodu na obale a vylejeme na vychladnutý koláč. Necháme stuhnúť. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*