Zabudnite na spadnutú piškótu: Pomocou tohto receptu sa vám vždy vydarí!

Recept na perfektnú piškótu, ktorá nikdy nespadne!

Ingrediencie:

  • 6 vajec
  • 180 g cukru
  • 3 lyžice slnečnicového oleja
  • 150 g hladkej múky
  • 1,5 lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli

Postup:

Rúru predhrejeme na 180 °C. Použijeme ľubovoľnú formu (čo sa týka veľkosti a tvaru), jej spodok vystelieme papierom na pečenie. Papier ľahko potrieme olejom, aby sa piškóta po upečení ľahšie oddelila. Steny formy nemastíme, lebo piškóta sa lepšie vyšplhá po horúcom kove, zatiaľ čo z mastnej steny by sa zosunula.

Vajcia a cukor šľaháme mixérom asi 5-7 minút, až kým masa nezbelie a nestrojnásobí svoj objem.

Do vaječnej zmesi postupne pridávame olej a rýchlo premiešame. Preosejeme múku, soľ a prášok do pečiva a pridáme ich do zmesi. Všetko spolu rýchlo premiešame mixérom.

Cesto nalejeme do pripravenej formy a dáme piecť do vyhriatej rúry pri 180°C na 15-20 minút, do zlata. Počas pečenia rúru neotvárame, aby piškóta nespadla.

Po upečení piškótu necháme vychladnúť vo forme, potom ju preložíme na mriežku a použijeme podľa potreby.

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*