
Najlepšie zapekané zemiaky, ktoré nemajú konkurenciu!
Na konci tohto receptu nájdete video podľa ktorého môžete postupovať.
Ingrediencie:
- 1 kg ošúpaných uvarených zemiakov
- 200g údenej slaniny
- 200g klobásy
- 1 väčšia cibuľa
- 100 ml smotany 30%
- 150-200g strúhanej mozzarely
- 2 vajcia
- soľ
- čierne korenie
- 1/2 ČL provensálske bylinky
- 1/2 ČL sladkej papriky
Postup:
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a ošúpeme. Nakrájame ich na plátky hrubé asi 4-5mm.
Údenú slaninu a klobásu nakrájame na kocky, cibuľu nakrájame na drobno. Slaninu opečieme na panvici, pridáme nakrájanú cibuľu a klobásu, orestujeme.
Vajcia vymiešame so smotanou do hladka, pridáme soľ, čierne korenie, bylinky a papriku. Premiešame.
Na spodok zapekacej misy uložíme vrstvu nakrájaných zemiakov. Posypeme strúhanou mozzarelou, a polovicou klobásovej zmesi. Na to uložíme vrstvu zemiakov a opäť posypeme mozzarelou, Rovnomerne polejeme smotanovou zálievkou a posypeme zvyšnou klobásovou zmesou.
Zakryjeme a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 20 minút, potom odkryjeme a zapekáme ešte asi 10 minút. Dobrú chuť!
Leave a Reply