ZELENINOVÉ FAŠÍRKY! Rýchle a lacné, nikto mi neveril, že v nich nie je žiadne mäso…

Keď neboli peniaze, stará mama piekla tieto fašírky. Sú oveľa lepšie ako mäso! Určite vyskúšajte tento recept, stane sa vašim obľúbeným…

Potrebujeme:

  • 3 cukety
  • soľ
  • 1 cibuľa
  • olivový olej
  • 1 mrkva
  • jarná cibuľka
  • červená mletá paprika sladká
  • čierne korenie
  • oregano
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 šálka kukurice
  • 1 vajce
  • 1/2 šálky múky (múka môže byť akákoľvek)

Postup:

Nastrúhajte v mise cuketu, posoľte a zamiešajte. Nechajte odstáť 10-15 minút.

Nakrájajte cibuľku a opečte ju na strednom ohni. Potom ošúpte mrkvu, nastrúhajte ju a pridajte k cibuli. Smažte 3-5 minút na strednom ohni.

Z cukety odstráňte prebytočnú vodu. Nakrájajte jarnú cibuľku, zmiešajte s cuketou a potom pridajte osmaženú mrkvu s cibuľou.

Pridajte mletú papriku, oregano, čierne korenie, roztlačte strúčik cesnaku.  Pridajte kukuricu (bez vody), vajce a múku. Poriadne premiešajte aby sa všetky ingrediencie spojili.

Panvicu vymastíme olejom.

Ruky si namastite olejom, do dlane zoberte zeleninovú zmes a tvarujte placky.

Poukladajte si ich na dosku a postupne ich smažte.

Smažíme  3-5 minút na strednom ohni. Otočíme ich, panvicu prikryte a pečte ďalších 5-7 minút. Vyprážané karbonátky položte na papierové utierky, aby absorbovali prebytočný tuk.

Uhorková omáčka:

  • 200 g nízkotučného jogurtu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 šalátové uhorky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Nastrúhajte uhorky, roztlačte cesnak a zmiešajte s jogurtom. Pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.

S takto pripraveným dresingom môžete zeleninové fašírky podávať.

Dobrú chuť!

Tu si môžete pozrieť, ako sa to robí – VIDEORECEPT!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*