
Keď neboli peniaze, stará mama piekla tieto fašírky. Sú oveľa lepšie ako mäso! Určite vyskúšajte tento recept, stane sa vašim obľúbeným…
Potrebujeme:
- 3 cukety
- soľ
- 1 cibuľa
- olivový olej
- 1 mrkva
- jarná cibuľka
- červená mletá paprika sladká
- čierne korenie
- oregano
- 1 strúčik cesnaku
- 1 šálka kukurice
- 1 vajce
- 1/2 šálky múky (múka môže byť akákoľvek)
Postup:
Nastrúhajte v mise cuketu, posoľte a zamiešajte. Nechajte odstáť 10-15 minút.
Nakrájajte cibuľku a opečte ju na strednom ohni. Potom ošúpte mrkvu, nastrúhajte ju a pridajte k cibuli. Smažte 3-5 minút na strednom ohni.
Z cukety odstráňte prebytočnú vodu. Nakrájajte jarnú cibuľku, zmiešajte s cuketou a potom pridajte osmaženú mrkvu s cibuľou.
Pridajte mletú papriku, oregano, čierne korenie, roztlačte strúčik cesnaku. Pridajte kukuricu (bez vody), vajce a múku. Poriadne premiešajte aby sa všetky ingrediencie spojili.
Panvicu vymastíme olejom.
Ruky si namastite olejom, do dlane zoberte zeleninovú zmes a tvarujte placky.
Poukladajte si ich na dosku a postupne ich smažte.
Smažíme 3-5 minút na strednom ohni. Otočíme ich, panvicu prikryte a pečte ďalších 5-7 minút. Vyprážané karbonátky položte na papierové utierky, aby absorbovali prebytočný tuk.
Uhorková omáčka:
- 200 g nízkotučného jogurtu
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 šalátové uhorky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Nastrúhajte uhorky, roztlačte cesnak a zmiešajte s jogurtom. Pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
S takto pripraveným dresingom môžete zeleninové fašírky podávať.
Dobrú chuť!
Tu si môžete pozrieť, ako sa to robí – VIDEORECEPT!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply