Keď hľadáte niečo veľmi chutné, vyskúšajte tento recept. Upiekla som ho už mnohokrát, vážne, nemôžete ho pokaziť.
Prísady
- 500g múky,
- 250 g masla,
- 8 žĺtok
- 8 bielok
- 8 lyžíc cukru,
- 300 g práškového cukru,
- 5 lyžíc mlieka,
- 2 balenia prášku do pečiva,
- 1 citrón,
- broskyňový džem
Príprava
Zmiešajte 250 g masla s 8 žĺtkami, 8 lyžicami cukru do peny potom do ľahkého cesta vmiešame 5 lyžíc mlieka a 500g polohrubej múky zmiešanej s 2 balíčkami prášku do pečiva. Cesto rovnomerne rozložíme na spodok vymasteného plechu a natrieme ho broskyňovým džemom.
8 bielok vyšľaháme s práškovým cukrom na tuhý sneh, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy, a strúhanú kôru z jedného citróna. Sneh natrieme na vrch koláča, zarovnáme a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 15-20 minút.
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply