Znižuje cholesterol, uvoľňuje cievy a pomáha pri chudnutí. Pite 2 polievkové lyžice denne!

Len málokto pozná tento liečivý zázrak prírody!

Jablčný ocot pozná každý z nás. Počuli ste už ale niekedy o kokosovom octe?

Kokosový ocot je skvelý v kuchyni ako prídavok do polievok, dresingov, omáčok a marinád. Kokosový ocot má okrem originálnej chuti aj zoštíhľujúce vlastnosti. Zistite viac o vlastnostiach a použití tohto produktu.

Kokosový ocot obsahuje neoceniteľný vitamín C, vitamíny skupiny B, ale aj draslík, železo, bór, fosfor, horčík, mangán, draslík a zinok.  Okrem toho obsahuje polyfenoly, ktoré znižujú riziko vzniku aterosklerózy a srdcových chorôb. Tieto organické zlúčeniny znižujú koncentráciu zlého cholesterolu v krvi  regulujú  krvný tlak.

Konzumácia kokosového octu priaznivo pôsobí na črevnú bakteriálnu mikroflóru. Kyselina octová obsiahnutá v tomto produkte bojuje proti vírusom a baktériám, ktoré spôsobujú otravu jedlom.

Výsledky výskumu publikované v „BMC Complementary and Alternative Medicine“ ukázali, že kokosový ocot chráni pečeň pred poškodením, urýchľuje jej regeneráciu a zlepšuje fungovanie tohto orgánu.

Kokosový ocot navyše reguluje hladinu cukru v krvi, čo znižuje riziko vzniku cukrovky 2. typu a inzulínovej rezistencie. Tento druh octu sa odporúča pre diabetikov kvôli nízkemu glykemickému indexu.

Kokosový ocot by mali používať aj ľudia, ktorí sa chcú zbaviť prebytočných kíl. Jeho prítomnosť v dennom menu potláča chuť do jedla a chuť prejedať sa.

Výsledky vedeckého výskumu potvrdili, že dve polievkové lyžice kokosového octu konzumované denne pomáhajú schudnúť 1,7 kg do  dobu 12 týždňov. Pri zaradení octu do svojho jedálneho lístka nesmiete zabúdať ani na správny jedálniček a pravidelnú fyzickú aktivitu.

Pridajte pár kvapiek kokosového octu do každodenných jedál a určite pocítite jeho zdraviu prospešné vlastnosti.

Počuli ste už niekedy o kokosovom octe? Napíšte nám komentár…

Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*