Zákusok, ktorý chytí nielen vaše chuťové poháriky, ale aj srdce.
INGREDIENCIE:
Cesto:
- 5 vajec
- 250 g cukru
- 4 polievkové lyžice mlieka
- 250 g polohrubej múky
- 4 lyžice kakaového prášku
- 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
Na potretie:
- džem z čiernych ríbezlí
Kokosový krém:
- 200 g masla
- 150 ml mlieka
- 200 g cukru
- 250 g sušeného kokosu
Na vrch:
- 150 g sušeného odstredeného mlieka
- 100 g masla
- 100 g kokosového oleja
- 200 g práškového cukru
Na čokoládovú polevu:
- 200 g čokolády
- 60 g masla
Postup:
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, primiešame mlieko. Múku zmiešame s kakaom a sódou bikarbónou a opatrne po častiach primiešame do vaječnej zmesi. Opatrne premiešame. Pečieme na plechu na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 10 minút. Základ necháme vychladnúť.
Vychladnutý základ natrieme džemom z čiernych ríbezlí.
Mlieko a maslo dáme do hrnca, pomaly privedieme do varu, keď sa maslo rozpustí pridáme cukor a premiešame, nakoniec pridáme strúhaný kokos a uvaríme do hustá. Necháme vychladnúť.
Kokosový krém rovnomerne navrstvíme na základ natretý ríbezľovým džemom, zarovnáme.
Zo sušeného mlieka, masla, kokosového oleja a cukru vypracujeme hladkú hmotu. Hmotu rozvaľkáme na veľkosť koláča a opatrne uložíme na kokosový krém, jemne zatlačíme a koláč odložíme na 1-2 hodiny do chladničky stuhnúť.
Čokoládu a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli.
Koláč nakrájame na úhľadné kocky a namáčame v čokoládovej poleve tak, aby bola polovica kocky hnedá a druhá biela. Polevu necháme stuhnúť. Dobrú chuť!
Tu si môžete pozrieť, ako sa to robí – VIDEORECEPT!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte tento recept s priateľmi!
Leave a Reply