Zregeneruje pečeň a pomôže schudnúť. Málokto vie o tejto superpotravine!

Má silné antibakteriálne a protiplesňové vlastnosti… Málokto vie o tejto potravine našich predkov!

Čoraz častejšie  sa obraciame na prírodné produkty. Jedným z nich je včelí peľ, ktorý je čoraz obľúbenejší. Aké sú jeho vlastnosti a kedy je najvhodnejšie ho použiť?

1. Suplementácia včelím peľom

Peľ zbierajú včely. Keď sa hmyz vráti do úľa, časť peľu spadne z nôh a potom ide do špeciálnych záchytov inštalovaných včelármi.

Včelí peľ obsahuje množstvo živín a cenných zlúčenín. Nájdeme v ňom:

  • katechíny,
  • flavonoidy,
  • vitamíny,
  • minerály
  • aminokyseliny
  • nenasýtené mastné kyseliny

Suplementácia peľom dodá telu vitamíny skupiny B, ako aj vitamín C, D, E, železo, horčík, vápnik, zinok, selén a kremík . Tým však jeho vlastnosti nekončia.

2. Produkt s mnohými výhodami

Užívanie včelieho produktu posilní imunitný systém vďaka jeho antibakteriálnym a protiplesňovým vlastnostiam . Je ideálny pri prechladnutí, po chorobách a pre ľudí s anémiou.

Antioxidačné a protizápalové vlastnosti peľu zlepšia prácu tráviaceho systému, znížia cholesterol, podporia činnosť srdca, znížia riziko aterosklerózy a priaznivo vplývajú na funkciu pečene.

Suplementácia peľu môže pomôcť v boji s nadbytočnými kilogramami a tiež zlepšiť náladu, dodať energiu, znížiť stres, pomôcť vyčistiť a zvlhčiť pokožku a zjemniť vrásky.

Hoci ide o produkt prírodného pôvodu, neodporúča sa každému. V prvom rade by sa mu mali vyhýbať alergici a tehotné a dojčiace ženy . A ako ho použiť? Stačí rozpustiť lyžičku peľu v pohári vlažnej vody  s trochou medu a vypiť.

Zmes sa môže podávať deťom starším ako tri roky . Tiež stojí za to pamätať na skladovanie peľu v tesne uzavretej nádobe mimo vlhkosti a zdrojov svetla.

Boli tieto informácie pre Vás užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*