100 ročný recept na najchutnejšie domáce SNEHOVÉ PUSINKY. Jednoduchšie to už ani nemôže byť!

Keď mi občas z pečenia ostanú bielka, púšťam sa do výroby domácich snehových pusiniek. Tie potom uskladním na suchom mieste a použijem ako ingredienciu do jahodovej torty.

Tiež ju nimi zvyknem ozdobiť, prípadne ich pár zabalím do papiera na pečenie, previažem špagátikom a darujem ako vianočnú, či valentínsku cukrovinku.

Suroviny

  • 500 g cukor krupicový
  • 5 ks bielok
  • 2 PL šťava citrónová

Postup prípravy

  • Do bielkov nasypeme cukor, vmiešame citrónovú šťavu a premiešame.
  • Do hrnca dáme variť vodu a nad parou šľaháme asi 5 minút, kým nemáme hustý sneh.
  • Rúru predhrejeme na 70 stupňov, na plech položíme papier na pečenie.
  • Do vrecka na zdobenie dáme sneh a na plech vytláčame pusinky v potrebnej veľkosti.
  • Pusinky sušíme asi 40 minút.

DOBRÚ CHUŤ

ZDROJ: delish.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*