CESTO:
- 1 dcl oleja
- 1 dcl vody
- 100 g hladkej múky
- 1/2 vrecka prášku do pečiva
- 3 vajcia
KRÉM:
- 0,7 l mlieka
- 2 lyžice cukru
- 1 vanilkový puding
- 1 vanilkový cukor
- 2 žĺtky
- 3 polievkové lyžice hladkej múky
- 2 vaječné bielka
- 3 lyžice cukru
POSTUP:
Odpaľované cesto:
Zmiešajte olej a vodu a priveďte do varu. Keď začne vrieť, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a dobre premiešame. Uvarte do hustá. Nechajte trochu vychladnúť (asi 10-15 minút).
Keď zmes vychladne, pridávame po jednom vajcia a vareškou miešame, kým sa zmes nespojí, potom pridáme ďalšie vajce a opäť vymiešame, kým sa zmes spojí. Takto pokračujeme, kým minieme všetky vajíčka.
Cesto ukladáme malou lyžičkou alebo striekame cukrárskym vreckom na papier na pečenie. Tohto množstva nám vyjde asi 25-30 kusov, všetko závisí od toho, aké veľké kopčeky robíme.
Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme asi 20 minút. Rúra sa NESMIE OTVÁRAŤ POČAS PEČENIA! Upečené donuty necháme vychladnúť.
KRÉM:
Mlieko zmiešame s 2 PL cukru, vanilkovým pudingom, vanilkovým cukrom, žĺtkami a 3 PL múky, privedieme do varu a uvaríme hustý puding.
Zvlášť vymiešame bielka s 3 PL cukru na tuhý sneh a primiešame ho do ešte teplého pudingu.
Upečené a vychladnuté princeznine donuty prekrojíme na polovicu a naplníme krémom. Do krému môžete pridať trochu šľahačky. Hotové posypeme práškovým cukrom.
Leave a Reply