Urobte si mini-veterníčky podľa vylepšeného receptu! Takto sa vám vždy vydaria…

CESTO:

  • 1 dcl oleja
  • 1 dcl vody
  • 100 g hladkej múky
  • 1/2 vrecka prášku do pečiva
  • 3 vajcia

KRÉM:

  • 0,7 l mlieka
  • 2 lyžice cukru
  • 1 vanilkový puding
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 žĺtky
  • 3 polievkové lyžice hladkej múky
  • 2 vaječné bielka
  • 3 lyžice cukru

POSTUP:

Odpaľované cesto:

Zmiešajte olej a vodu a priveďte do varu. Keď začne vrieť, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a dobre premiešame. Uvarte do hustá.  Nechajte trochu vychladnúť (asi 10-15 minút).

Keď zmes vychladne, pridávame po jednom vajcia a vareškou miešame, kým sa zmes nespojí, potom pridáme ďalšie vajce a opäť vymiešame, kým sa zmes spojí. Takto pokračujeme, kým minieme všetky vajíčka.

Cesto ukladáme malou lyžičkou alebo striekame cukrárskym vreckom na papier na pečenie. Tohto množstva nám vyjde asi  25-30 kusov, všetko závisí od toho, aké veľké kopčeky robíme.

Vložíme  do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme asi 20 minút. Rúra sa NESMIE OTVÁRAŤ POČAS PEČENIA! Upečené donuty necháme vychladnúť.

KRÉM:

Mlieko zmiešame s 2 PL cukru, vanilkovým pudingom, vanilkovým cukrom, žĺtkami a 3 PL múky, privedieme do varu a uvaríme hustý puding.

Zvlášť vymiešame bielka s 3 PL cukru na tuhý sneh a primiešame ho do ešte teplého pudingu.

Upečené a vychladnuté princeznine donuty prekrojíme na polovicu a naplníme krémom. Do krému môžete pridať trochu šľahačky. Hotové posypeme práškovým cukrom.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*