
Ingrediencie:
NA CESTO
- 400 g hladkej múky
- 200 g margarínu
- 50 g kakaa
- 2 šálky mlieka
- 1 vajce
- 1 žĺtok
- 100 g cukru
Sneh:
- 5 bielkov
- 20 ml vody
- 250 g cukru
Poleva:
- 100 g čokolády na varenie
- 2 lyžice oleja
Postup:
Do misky dáme preosiatu múku, margarín izbovej teploty nakrájaný na plátky, 100 g cukru, 1 žĺtok, 1 vajce, mlieko a kakao. Všetky tieto suroviny vymiešame na hladké cesto, prikryjeme fóliou a necháme odpočívať. Ak sa Vám zdá cesto príliš tuhé, pridajte ešte trochu mlieka.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche na hrúbku asi 5mm a vykrajujeme kolieska s priemerom 6 cm, ktoré uložíme na plech pokrytý papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry pri 180°C do ružová.
SNEH
Z 5 bielkov ušľaháme tuhý sneh, postupne pridávame 125 g cukru. Šľaháme asi 20 minút vo vodnom kúpeli(je to potrebné, aby bol sneh pevný a nespadol)
Druhú polovicu cukru (125g) uvaríme s 20ml vody na hustý sirup, ktorý ešte horúci tenkým prúdom postupne za stáleho šľahania pridávame k bielkam, aby sme dostali tuhú plnku.
POLEVA
Čokoládu a olej roztopíme vo vodnom kúpeli a vymiešame do leskla.
Cukrárskym vreckom s okrúhlym nástavcom nanesieme plnku na upečené vychladnuté kolieska, necháme stuhnúť v chladničke, potom polejeme čokoládovou polevou.
Dobrú chuť.
Leave a Reply