Domáce Indiánky! Keď sa raz naučíte tento recept, na tie kupované si ani nespomeniete…

Ingrediencie:

NA CESTO

  • 400 g hladkej múky
  • 200 g margarínu
  • 50 g kakaa
  • 2 šálky mlieka
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • 100 g cukru

Sneh:

  • 5 bielkov
  • 20 ml vody
  • 250 g cukru

Poleva:

  • 100 g čokolády na varenie
  • 2 lyžice oleja

Postup:

Do misky dáme preosiatu múku, margarín izbovej teploty nakrájaný na plátky, 100 g cukru, 1 žĺtok, 1 vajce, mlieko a kakao. Všetky tieto suroviny vymiešame na hladké cesto, prikryjeme fóliou a necháme odpočívať. Ak sa Vám zdá cesto príliš tuhé, pridajte ešte trochu mlieka.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche  na hrúbku asi 5mm a  vykrajujeme kolieska s priemerom 6 cm, ktoré uložíme na plech pokrytý papierom  na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry pri 180°C do ružová.

SNEH

Z 5 bielkov ušľaháme tuhý sneh, postupne pridávame 125 g cukru. Šľaháme  asi 20 minút  vo vodnom kúpeli(je to potrebné, aby bol sneh pevný a nespadol)
Druhú polovicu cukru (125g) uvaríme  s 20ml vody na hustý sirup, ktorý ešte horúci tenkým prúdom  postupne za stáleho šľahania pridávame k bielkam, aby sme dostali tuhú plnku.

POLEVA

Čokoládu a olej roztopíme vo vodnom kúpeli a vymiešame do leskla.
Cukrárskym vreckom s okrúhlym nástavcom nanesieme plnku na upečené vychladnuté kolieska, necháme stuhnúť v chladničke, potom polejeme čokoládovou polevou.

Dobrú chuť.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*