Ingrediencie:
- 2 poháre minerálnej vody
- 1 pohár krupice
- 1 pohár polohrubej múky
- 2 šálky cukru
- Pol pohára oleja
- 100 g maku
- 1 prášok do pečiva
Poleva:
- 150 g tmavej čokolády na varenie
- 4 polievkové lyžice oleja
Ako odmerku použijeme 2 dcl pohár.
Postup:
Zmiešame suché suroviny: múku, prášok do pečiva, krupicu, mak a cukor. Pridáme olej a minerálnu vodu a všetko dobre premiešame. Plech vystelieme papierom na pečenie a vylejeme zmes. Koláč pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 až 30 minút.
Čokoládu rozpustíme s trochou oleja, vymiešame do leskla. Polejeme vychladnutý koláč. Necháme stuhnúť. Dobrú chuť!
Leave a Reply