Vyhladujte rakovinu na smrť odstránením TEJTO POTRAVINY z vašej stravy.

Neustále sa zvyšujúci výskyt rakoviny je priam alarmujúci. Preto by sme sa mali snažiť urobiť čokoľvek pre to, aby sme znížili riziko tejto smrteľnej choroby. Okrem psychologických faktorov a znečisteného životného prostredia, ďalším významným faktorom prispievajúcim k nárastu jej výskytu je jedlo, ktoré konzumujeme. Teda presnejšie povedané, ide o nesprávne druhy potravín, ktoré pre rakovinu predstavujú doslova palivo poháňajúce jej šírenie a rast.

Prevratný objav na začiatku 20. storočia

Existuje však jedna vec, ktorú ak eliminujete z vašej stravy, dramaticky tým znížite riziko vzniku rakoviny. A nie je to žiadna novinka!

O tejto veci sa vie už od 20-tych rokov minulého storočia, kedy nemecký laureát Nobelovej ceny, lekár a popredný biochemik Dr. Otto Warburg učinil jeden prevratný objav.

Zistil, že obyčajný cukor doslova ako palivo v motore poháňa rast rakoviny.

Je preto veľmi smutné, keď ešte ani dnes, takmer 100 rokov od uvedeného objavu, súčasní onkológovia nevarujú svojich pacientov pred nebezpečím cukru a spracovaných potravín.

Trhá nám srdce, keď vidíme, ako na onkologických oddeleniach neraz pacientom servírujú veci ako sú biele pečivo (tvorené prevažne sacharidmi), mlieko (tiež podporuje rast rakoviny) či dokonca priamo cukrovinky alebo dezerty plné cukru.

Dr. Otto Wartburg bol presvedčený, že hoci to nie je úplne ľahké, no každý onkologický pacient by sám dokázal vyhladovať rakovinu na smrť.

Čo zistil Dr. Otto Wartburg o cukre a rakovine

Podľa neho je rast zhubných rakovinových buniek spôsobovaný spaľovaním glukózy prostredníctvom jej rozkladu bez použitia kyslíka (glukóza sa za normálnych okolností spracováva za prítomnosti kyslíka).

Tento anaeróbny rozklad glukózy je výsledkom recyklačnej glykolýzy (metabolického procesu) a alkoholovej dehydrogenázy pomocou génu adhA.

Ide teda o presný opak toho, ako pracujú zdravé bunky, ktoré vyrábajú energiu z glukózy za pomoci kyslíka v bunkových mitochondriách.

Na základe toho Dr. Wartburg došiel k záveru, že rakovina je v podstate mitochondriálna disfunkcia, pri ktorej telo namiesto normálneho využívania kyslíka, energiu tvorí fermentáciou cukrov.

Preto sa domnieval, že ak pacient zo stravy odstráni cukor, rakovina sa v tele nevyvinie. No a v prípade, že už sa vyvinula, tak ju týmto spôsobom dokážete vyhladovať na smrť.

Aké potraviny odstrániť zo stravy, aby ste vyhladovali rakovinu

O vyradení cukru zo stravy sa však ľahšie hovorí, ako prakticky realizuje.

Dokážete sa totiž vyhnúť potravinám, o ktorých je zrejmé, že obsahujú rafinovaný cukor – ako sú sladkosti, koláče, sušienky a podobne.

Avšak mnohé potraviny obsahujúce cukor jeho prítomnosť na obale buď vôbec nepriznajú, alebo ho skryjú pod inými názvami ako sú kukuričný či glukózovo-fruktózový sirup.

Najlepším pravidlom je preto vyhýbať sa spracovaným potravinám a polotovarom, do ktorých sa cukor najčastejšie pridáva. Namiesto nich uprednostnite nespracované potraviny.

Dôležité je aj pH

Platí, že zdravé bunky žijú len v mierne zásaditom prostredí, ktoré je bohaté na kyslík. Nádorovým bunkám sa zase darí v kyslom prostredí bez kyslíka. Ak máte zásaditý organizmus, je to výsledok toho, čo jete.

Hneď, ako vám vytrávi, potrava v tele vytvára podmienky buď pre kyslosť či zásaditosť. Kyslosť a zásaditosť potravín sa vyjadruje pomocou pH stupnice od 0 do 14. Od 0 do 7 ide o prostredie kyslé a od 7 do 14 zásadité. Keď je pH 7, ide o neutrálne prostredie. Aby mohli bunky zdravo fungovať, potrebujú ľahko zásadité pH, teda málinko nad 7.

Čo ak ste chorí a máte nádor?

Ak nechcete dostať rakovinu, je dôležité sa zdravo stravovať. Ako tvrdí MUDr. Warburg, nie je možné, aby človek, ktorý sa stravoval zdravo, dostal rakovinu. Je dôležité poznať potraviny, ktoré sú zásadotvorné a kyselinotvorné. Ak bývate často chorí, postarajte sa o to, aby bola vaša strava zásadotvorná a to aspoň 80 %.

Máte v tele nádor? Nezúfajte. Snažte sa v tele vytvoriť postupne zásadité prostredie. Vhodná strava, pravidelné cvičenie, vyhýbanie sa stresu a doplňovanie chlorofylu – aj tak sa dá liečiť rakovina.

Kyselinotvorné potraviny

  • Rafinovaný cukor a jeho deriváty. Jeho pH je až 2,1 (veľmi kyslé).
  • Mäso (takmer všetky druhy).
  • Výrobky živočíšneho pôvodu – mlieko, syry, smotana, jogurty atď.
  • Rafinovaná soľ.
  • Rafinovaná múka a všetky jej deriváty: cestoviny, torty, sušienky apod.
  • Chlieb.
  • Margaríny.
  • Kofeín.
  • Alkohol.
  • Tabak.
  • Všetky konzervované potraviny, ktoré obsahujú umelé chemické konzervanty, farbivá, arómy, stabilizátory atď.
  • Antibiotiká a takmer všetky priemyselne vyrábané preparáty a lieky.

Zásadotvorné potraviny

  • Surová zelenina. Aj keď niektoré majú kyslú chuť, v tele sa menia a stávajú sa zásaditými.
  • Ovocie. Ani v tomto prípade sa nenechajte zmiasť kyslou chuťou niektorých druhov ovocia. Napr. citrón dosahuje v tele vysoký stupeň zásaditosti.
  • Mandle.
  • Celozrnné obilniny. Vynikajúce je hlavne proso. Ostatní obilniny sú však ľahko kyslé. Keďže správna strava by mala obsahovať aj určité percento kyselín, je dobré zaradiť do jedálnička trochu týchto obilnín. Konzumujte ich uvarené!
  • Prírodný med.
  • Chlorofyl. Ten obsahujú zelené rastliny, ktoré nie sú nijakým spôsobom upravované.
  • Voda.
  • Cvičenie. Dostatočne rozvádza nadýchaný kyslík po celom tele. Preto je pohyb dôležitý a pomáha udržiavať zásaditosť organizmu.

Bol tento článok užitočný? Zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*