Ingrediencie:
- 4 vajcia
- 120 g cukru
- 80 g krupice
- 125 g kyslej smotany
- 500 g jemného tvarohu
- strúhaná kôra z celého citróna
- štipka soli
- 300 g vykôstkovaných višní
- práškový cukor na posypanie
Postup:
Pripravíme si formu na pečenie, natretú trochou masla, vysypanú strúhankou.
Najprv si z bielkov a soli vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého pomaly pridávame 50 g cukru.
Vymiešame žĺtky so zvyšným cukrom, miešame aspoň 6 minút, aby sme dostali peknú krémovú hmotu.
Do žĺtkovej zmesi pridáme syr, kyslú smotanu, krupicu a citrónovú kôru, miešame na nízkych otáčkach, aby sa všetko dobre spojilo.
Nakoniec za stáleho miešania po častiach pridávame tuhý sneh.
Teraz pridajte polovicu čerešní, zľahka premiešajte lyžičkou.
Cesto nalejeme do už pripravenej formy, rozložíme na vrch zvyšné čerešne. Pečieme vo vyhriatej rúre na 175°C asi 35-40 minút. Upečený koláč posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply