Babkin koláč s tvarohom a višňami! Každý si pýta recept na túto nadýchanú dobrotu…

Ingrediencie:

  • 4 vajcia
  • 120 g cukru
  • 80 g krupice
  • 125 g kyslej smotany
  • 500 g jemného tvarohu
  • strúhaná kôra z celého citróna
  • štipka soli
  • 300 g vykôstkovaných  višní
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

Pripravíme si formu na pečenie, natretú trochou masla, vysypanú strúhankou.

Najprv si z bielkov  a soli  vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého pomaly pridávame 50 g cukru.

Vymiešame žĺtky so zvyšným  cukrom, miešame aspoň 6 minút, aby sme dostali peknú krémovú hmotu.

Do žĺtkovej zmesi  pridáme syr, kyslú smotanu, krupicu a citrónovú kôru, miešame na nízkych otáčkach, aby sa všetko dobre spojilo.

Nakoniec za stáleho miešania po častiach pridávame tuhý sneh.

Teraz pridajte polovicu čerešní, zľahka premiešajte lyžičkou.

Cesto nalejeme do už pripravenej formy, rozložíme na vrch  zvyšné čerešne. Pečieme vo vyhriatej rúre  na 175°C asi  35-40 minút. Upečený koláč posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*