Kokosový recept Žerbo je veľmi jednoduchý a chutný.
So 4 vrstvami cesta, množstvom džemu a kokosovou plnkou si neviem predstaviť nič lahodnejšie. Je to skvelá pochúťka na každú príležitosť, ak chcete vytvoriť niečo špeciálne.
Ingrediencie:
- 550 g múky
- 200 g masla
- 70 g cukru
- 1 balíček prášku do pečiva (10 g)
- 200 g kyslej smotany ALEBO jogurtu
- 2 žĺtky
- pomarančový extrakt
Malo rozdrobíme s múkou, pridáme cukor, prášok do pečiva, kyslú smotanu, žĺtky a pomarančový extrakt. Vymiesime hladké cesto. Cesto rozdelíme na štyri časti.
Plech vystelieme papierom na pečenie.
Každú časť cesta rozvaľkáme samostatne na veľkosť plechu.
Náplň:
- 600 g marhuľového džemu
- 250 g kokosových vločiek
- 150 g kryštálového cukru
Kokosové vločky zmiešame s kryštálovým cukrom.
Prvý plát cesta položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, natrieme ho džemom a posypeme kokosovou zmesou, položíme druhý plát, natrieme džemom a posypeme kokosom, položíme ďalší plát, natrieme džemom a posypeme kokosom, položíme posledný plát. Jemne ho zatlačíme a popicháme špajdľou až na spodok plechu.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170°c asi 45-50 minút.
Poleva:
- 200 g tmavej čokolády
- 1 polievková lyžica oleja
Čokoládu a olej rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vymiešame do leskla.
Upečený koláč vyklopíme z plechu, odstránime papier na pečenie a polejeme čokoládovou polevou. Necháme vychladnúť. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply