OPILECKÁ TORTA! Na tento dezert sa nechytajú ani najdrahšie zákusky z cukrárne…

Budete potrebovať:

Základ:

  • 5 vajec
  • 5 PL horúcej vody
  • 250 g cukru
  • 250 g múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva

Na krém:

  • 2 poháre brusníc
  • 5 šálok smotany
  • 5 ks krémového stužovača
  • 1 balenie maslových sušienok
  • Rum (trstinový rum, 80 %), množstvo podľa potreby

Na polevu:

  • 2 ks polevy, tortovej polevy alebo čokoládovej polevy,
  • 2 lyžice rumu

Príprava:

  1. Vajíčka s vodou a cukrom miešajte ručným mixérom pri najvyšších otáčkach asi 10 minút. Potom ručným mixérom pri pomalých otáčkach vmiešajte múku a prášok do pečiva.
  2. Cesto rozotrite na vymastený plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte v predhriatej rúre pri 180 °C 20 – 25 minút. Nechajte vychladnúť.
  3. Brusnice rovnomerne rozložte na povrch piškótového koláča. Šľahačku vyšľahajte so stužovačom do tuha a rozotrite ju na tortu. Krátko namočte maslové sušienky jednu po druhej do rumu a potom ich rovnomerne, pevne a úplne pokryte krémom.
  4. Rozpustite polevu, vmiešajte do nej trochu rumu a rovnomerne ju rozotrite na sušienky.
  5. Do podávania chladíme, aby sa rum mohol vsiaknuť do krému. Opitý koláč chutí najlepšie, ak sa pripraví deň vopred.

Ak sa Vám Opilecký koláč páči, zdieľajte ho na Facebooku:).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*