Budete potrebovať:
Základ:
- 5 vajec
- 5 PL horúcej vody
- 250 g cukru
- 250 g múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
Na krém:
- 2 poháre brusníc
- 5 šálok smotany
- 5 ks krémového stužovača
- 1 balenie maslových sušienok
- Rum (trstinový rum, 80 %), množstvo podľa potreby
Na polevu:
- 2 ks polevy, tortovej polevy alebo čokoládovej polevy,
- 2 lyžice rumu
Príprava:
- Vajíčka s vodou a cukrom miešajte ručným mixérom pri najvyšších otáčkach asi 10 minút. Potom ručným mixérom pri pomalých otáčkach vmiešajte múku a prášok do pečiva.
- Cesto rozotrite na vymastený plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte v predhriatej rúre pri 180 °C 20 – 25 minút. Nechajte vychladnúť.
- Brusnice rovnomerne rozložte na povrch piškótového koláča. Šľahačku vyšľahajte so stužovačom do tuha a rozotrite ju na tortu. Krátko namočte maslové sušienky jednu po druhej do rumu a potom ich rovnomerne, pevne a úplne pokryte krémom.
- Rozpustite polevu, vmiešajte do nej trochu rumu a rovnomerne ju rozotrite na sušienky.
- Do podávania chladíme, aby sa rum mohol vsiaknuť do krému. Opitý koláč chutí najlepšie, ak sa pripraví deň vopred.
Ak sa Vám Opilecký koláč páči, zdieľajte ho na Facebooku:).
Leave a Reply